По време на пътуването си в Южна Африка канцлерът на

...
По време на пътуването си в Южна Африка канцлерът на
Коментари Харесай

Меркел с позиция за изборите в Тюрингия

По време на пътуването си в Южна Африка канцлерът на Германия излезе с позиция за избора на претендента на Свободната демократическа партия (СвДП) Томас Кеммерих за министър-председател на Тюрингия, заяви Die Welt. Припомняме, че той завоюва конкуренцията благодарение на гласовете на ръководещия Християндемократически съюз (ХДС), чийто водач до скоро беше точно Ангела Меркел, и на крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ).

Канцлерът остро разкритикува случилото се в Народното събрание в Тюрингия в сряда. За нея е неприемливо да има ръководство с поддръжката на крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ). " Резултатът би трябвало да бъде анулиран ", сподели Меркел през днешния ден по време на визитата си в Южна Африка.

Така канцлерът индиректно поддържа настояванията за нови избори. „ Случилото се в третото гласоподаване е непростимо. Поне е ясно, че ХДС не може да взе участие в държавно управление при определения министър-председател в провинцията “, съобщи Меркел. Тя добави, че сряда е бил „ неприятен ден за демокрацията “, в който полезностите и убежденията на Християндемократически съюз са били нарушени, защото районната конструкция на партията е подкрепила избора на Томас Кеммерих паралелно с АзГ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР