По време на пандемията на коронавирус американските спортисти ще дават

...
По време на пандемията на коронавирус американските спортисти ще дават
Коментари Харесай

В САЩ спортистите дават допинг тестове в дома си, използвайки видеовръзка

По време на пандемията на ковид американските спортисти ще дават допинг проби вкъщи посредством видеовръзка, оповестява " USA Today ". Този развой беше въведен по отношение на режима на самоизолация в Съединени американски щати и ще продължи осем седмици. Първите спортисти, които взеха присъединяване в тази процедура, бяха олимпийските първенци по плуване Кейти Ледецки и Лили Кинг.

На спортистите ще бъде изпратено оборудването, належащо за тестванията. По всяко време те могат да получат позвъняване от Американската антидопингова организация (USADA), след което ще би трябвало сами да си вземат урината и кръвните проби вкъщи. Процесът на взимане на проби от кръв ще бъде следен от допинг чиновниците онлайн посредством видеовръзка. След това тестваните спортисти запечатват пробите и ги изпращат в лаборатория, акредитирана от Световната антидопингова организация (WADA).

" Чувствах се удобно по време на процеса. Това е съвършен миг за тестване на сходна система. Мисля, че това е чудесна стъпка при изискванията, в които се намираме в този момент ", съобщи Ледецки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР