По време на онлайн разговора ни, Питър Барон, главният изпълнителен

...
По време на онлайн разговора ни, Питър Барон, главният изпълнителен
Коментари Харесай

TBI Bank: Финтех банката, насочена към клиента

По време на онлайн диалога ни, Питър Барон, основният изпълнителен шеф на TBIF (TBI Bank), дефинира TBI като финтех банка. " Всичко стартира от метода ни на мислене " - споделя той. " Той ни оказва помощ да построяваме артикули за клиентите ни, само че и непрекъснато да трансформираме компанията. "

Това изявление звучи шаблонно. В последна сметка всеки бизнес водач ще каже, че потребителите на услугата му го интересуват. Обратното е корпоративно самоубийство. Но Барон, който към този момент пет години управлява развиването на TBI, го и потвърждава.

Постоянният иноватор

Финтех банка в действителност не е разбиране, което чуваме постоянно. Барон дефинира TBI Bank по този метод, тъй като " както при финтех фирмите, и при нас потребителско прекарване е в основата на задачата ни. Разликата сред обичайните банки и нас е, че те постоянно се стремят да изградят инфраструктура и клиентите да отидат при тях. Ние вършим противоположното - започваме от клиентите, а не от нас ".

Все отново, той акцентира, че TBI също по този начин е и банка, тъй като работи сполучливо в контролираната среда и стабилно построява мощен бизнес. За последното доказателствата са доста. В края на април 2020 година да вземем за пример TBI Bank беше за водач в банковия бранш на страната по успеваемост и доходност в влиятелната ранглиста К10.

В България TBI е бранд, прочут от близо 20 години, когато стартира бизнеса си като кредитна институция. Банката в името се прибавя с получения лиценз през 2012 година, а финтех частта идва през 2016 година с придобиването от 4finance, един от европейските водачи в цифровите персонални финанси. В последните години TBI Bank e синоним на иноватор на пазара на финансови услуги в България и Румъния - другия главен пазар, на който работи. От организацията го демонстрираха и неотдавна с няколко следващи нововъведения, първото от които е потребителски заем с 30-дневен период на връщане без такси и лихви.
 TBI Bank показва своята нова бранд конструкция
TBI Bank показва своята нова бранд конструкция

Той е въодушевен от опита на TBI Bank, насъбран посредством близкото съдействие с клиентите. От финтех банката схващат, че клиентите от време на време премислят проектите си и ги трансформират.

" Затова взехме решение да прибавим тази опция при потребителските ни заеми ", споделя Барон. " Казваме на клиентите ни: Вижте, взимате заема и в случай че размислите или намерите друго решение, можете да го върнете, без да плащате нищо в допълнение в границите на месец. Те харесаха това предложение, както и самите ние, тъй като то затвърждава позицията ни на банка, която е близо до клиентите си ".

Но това не е единствената иновация на TBI Bank, ориентирана към тях. Банката вкара напълно цифровизиран развой за кандидатстване на заем, мощна чат поддръжка, с цел да се минимизира персоналният контакт в месеците на изключително състояние, и нови функционалности в своето мобилно приложение.

Чатът се трансформира в верен ход, освен тъй като улеснява потребителите на банката, а тъй като, поради това, че 90% от връзката с контрагентите им е през този канал, в допълнение спомага за автоматизация на услугите ѝ.

" Ние познаваме все по-добре клиентите си и това ни прави все по-добър техен сътрудник ", споделя Барон. " Това е доста значим фактор, тъй като исторически банкирането постоянно е представлявало следното: ‚Един човек желае заем, отива в банковия клон, попълня стотици страници документи, тъй като от него се желае доста информация ". Това не е потребителско преживяване. Ние сътворяваме среда, в която да предвидим по кое време клиентите ни ще имат потребност от нашата поддръжка и просто да им подсещаме, че сме отсреща и за тази сума предлагаме следните условия. Натискат два бутона и парите към този момент са в сметката им. "
 TBI Bank регистрира чиста облага от 8,2 милиона евро за първата половина на 2020 година
TBI Bank регистрира чиста облага от 8,2 милиона евро за първата половина на 2020 година

Банката продължава да е измежду най-ефективните и печеливши финансови институции у нас

" Освен това си партнираме с хиляди компании и се радваме, че дружно споделяме положителни или сложни времена. Спомагаме за кредитирането на мястото на закупуване и усилваме продажбите на повече от 10 000 търговски обекта в България и Румъния - както на огромните вериги, по този начин и на дребни и междинни. Заедно предоставяме на нашите общи клиенти все по-добри решения. Що се отнася до техническите процеси, работим с сътрудници от международна големина ", добавя Барон.

Новите полезности

Kлючовото за измененията в TBI Bank обаче не е внедряването на нов артикул, а трансформацията на културата и полезностите ѝ. Именно това е тематиката, за която Питър Барон приказва най-страстно по време на диалога ни.

" Нашият бизнес става все по-конкурентен и в случай че не доставяш същинска добавена стойност на клиентите си, си извънредно сменяем във веригата на цената, " споделя той. Затова и трите стълба, на които се основава новият метод на мислене в TBI Bank, са ориентирани към прибавянето на стойност. Как става това? Като си предан, самоуверен и сърцато се грижиш за клиентите и сътрудниците си.

" Тези полезности изцяло ни разказват, тъй като като екип постоянно се поддържаме. За нас работата е мястото, на което прекарваме по-голямата част от времето си, като се грижим за клиентите си, тъй като сме същински насочени към тях ", споделя той. " И клиентите ни го усещат и схващат. На два толкоз конкурентни пазара като българския и румънския, ние би трябвало да подсигуряваме, че предоставяме това, което обещаваме, тъй като в случай че не го създадем, хората ще отидат при различен. "

Отдадеността, смелостта и сърцатият метод са сполучливо решение. Въпреки влошената кредитна обстановка като цяло, Барон не се безпокои за развиването на финтех банката през 2020 година Всъщност данните демонстрират, че размерът на предоставените от TBI стокови заеми онлайн през ноември 2020 година подхожда на размера им за цялата 2018 година
 Мария Желязова е новият началник
Мария Желязова е новият началник " Корпоративни връзки " в TBI Bank

Тя се причислява към компанията от Coca-Cola HBC

Това не би могло да стане, в случай че една организация се насочи към цифровизация на услугите си в навечерието на пандемията, а с помощта на години целенасочени старания. Но съгласно Барон има още един основен фактор, който води до това, и той е точно неповторимият фокус към клиентите на TBI Bank.

" Ние даваме доста повече и по тази причина започнахме да привличаме клиенти, които не са нашият обичаен таргет ", споделя той. " Това е най-хубавата вест за мен - продължаваме да се оправяме сполучливо, тъй като в този момент не е моментът да забавяме или да стопираме. Сега е моментът да засилим процесите на цифровизация. "

За 2021 година Барон споделя: " Ние ще продължим да подобряваме услугите и процесите си като организация, с цел да създадем потребителското прекарване толкоз положително, колкото реалистично то може да бъде - с цифрови подписи, отдалечена идентификация и оптимално потребление на спомагателни онлайн канали като мобилното приложение. Te ще подобрят всички наши бизнес линии - потребителското кредитиране, депозитите и бизнес банкирането. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР