По време на нацистката окупация на Крим във Великата отечествена

...
По време на нацистката окупация на Крим във Великата отечествена
Коментари Харесай

Разсекретени документи на ФСБ разкриват жестоки експерименти на нацистки лекари в Крим

По време на нацистката окупация на Крим във Великата отечествена война лекарите на Хитлер са опитали върху военнопленници и цивилни руски жители – изрязвали са бъбреци и кръвоносни съдове на хората, източвали са кръв за ранените немски военни. За това свидетелстват архивни материали, разкрити от отдела на ФСБ за Република Крим и Севастопол, с които РИА Новости се е срещнал.

Сред тези документи има особено известие „ За зверствата на немските окупатори против военнопленници и цивилни в град Симферопол “, изпратено на 24 април 1944 година от началника на руския отдел за военно контраразузнаване СМЕРШ на 51-ва войска полковник Александър Никифоров, адресирано до началника на отдела СМЕРШ на 4-и украински фронт генерал-майор Николай Ковалчук, както и умозаключение на фронтовото военно контраразузнаване върху материалите за следствие на тези зверства.
 Германия упрекна жена-нацистка, някогашен секретар концлагер Германия упрекна жена-нацистка, някогашен секретар концлагер
Повдигнати са обвинявания към някогашен секретар на нацистки концентрационен лагер за съучастие в убийството на 10 000 души, осведоми А...

„ Разследването, извършено всъщност, откри, че немските лекари, със знанието на своето държавно управление, са правили нечувани зверства, нарушавайки всички интернационалните закони и човешки правила - те са провеждали „ научни “ работи и всевъзможни опити върху съветски военнопленници и цивилни с следващи убийства ", написа Никифоров.

Бившият чиновник на прокуратурата от основното лечебно заведение в Симферопол, Първа руска болница, Иван Галкин, споделя на военните чиновници на контраразузнаването за зверствата на нацистите. По време на окупацията на Крим от нацистите той е работил като медицински специалист „ в лазарета на немските военновъздушни сили “, който се намирал в постройката на тази болница.

Прокуратурата се оглавявала от основния доктор, доцента на Берлинския медицински институт, Готфрид Кюнтер, а негов асистент е бил Оскар Шулц. Според специфичния отчет тези двама лекари, „ в допълнение към главната си работа като патолози, са правили и „ научна работа “- Кунтер като експерт по бъбречната система, а Шулц - по съдовете.

Според показанията на Галкин, Кунтер е държал осем руски военнопленници в лазарета, над които е опитал скрито от съветския личен състав. „ Галкин неведнъж е виждал по какъв начин Кунтер е вляизал сутринта в това мазе със спринцовки, явно за някакви инжекции “, се отбелязва в особено известие.

Веднъж покрай мазето, където се държали военнопленниците, те намерили записка. „ Ние сме тук, обречени да умрем, вършат се опити с нас, слагат ни мистериозни инжекции “, цитира наличието му Галкин.
 Мъж, претърпял медицинските опити на нацистите, страда от извънредно главоболие Мъж, претърпял медицинските опити на нацистите, страда от извънредно главоболие
През последните дни стотици фотоси на хора, които държат надпис " Ние помним " се появиха в обществените мрежи. Всичко това беше подготовка...

През януари 1942 година очевидец видял в секционната зала на легло, под което имало огромна локва кръв, труповете на двама младежи на 17 години, облечени в цивилни облекла. Наблизо имало два буркана с бъбреци. Според Галкин, когато изследвал телата, той разкрил коси сечения в региона, от която е най-лесно да се изрежат бъбреците. В същото време той отбелязва, че органите са били отстранени от изцяло здрави хора.

Няколко дни по-късно на същото място Галкин видял още няколко натрупа, облечени в униформата на Червената войска. А през идващите месеци няколко души, в това число Галкин, след нощната промяна на нацистките лекари станали очевидци на погребението на трупове в специфични ями.

„ Имаше случаи, когато се виждаха непочистени и несъблечени трупове, като с изключение на нормалните сечения за премахване на бъбреците, имаше и сечения на шията по продължение на сънната артерия. В такива случаи са забелязвани, с изключение на буркани с бъбреци, буркани с части кръвоносни съдове с мускули на врата и неизгорели останки от облекла, явно облеклата са изгорени “, се споделя в специфичния отчет. В секционната стая от време на време имало бутилки с етер и хлороформ, както и респиратор, т.е. всичко, което е належащо за упойка по време на интервенции, а не за работа върху трупове, написа началникът на военното контраразузнаване на 51-ва войска.

Други очевидци настояват, че немските хирурзи са държали група от 35 руски военнопленници, от които е взета кръв без тяхното единодушие за техните ранени бойци и офицери. " Същите военнопленници са били тествани за действието на тропакокаин като анестезия. Тропакокаин се слага в каналите на гръбначния дирек посредством инжектиране в прешлените. След инжекциите настава продължителна недоразвитост на крайниците до към 20 дни, " се споделя в известието.

Две седмици след телеграмата на Никифоров основният криминалист на 4-и украински фронт Исак Шустер, дружно с военни, е отворил гроба покрай оградата на Първа руска болница, където нацистите погребвали труповете на хора, убити от Кунтер и Шулц.
 Счетоводителят на Аушвиц към този момент е мъртвец Счетоводителят на Аушвиц към този момент е мъртвец
Оскар Грьонинг, някогашен чиновник от защитата на нацистката Секретен сътрудник работа, прочут като " Счетоводителя на Аушвиц ", умря на 96-годишна възрас...

Докладът за съдебномедицинската експертиза на ексхумираните остатъци също е оповестен. " След изкопаване на дълбочина към половин метър бяха открити скелетни кости от 3-4 натрупа, като на същата дълбочина имаше и още един ред човешки кости. Така в тази яма бяха заровени 10-12 натрупа. Сред костите в гроба бяха открити и обособени органи ", се отбелязва в документа.

„ Скелетите принадлежаха на лица на възраст 15-30 години... Частите от вътрешните органи, открити в гроба, съгласно тяхната компактност демонстрират, че те (органите), откакто са били отстранени, са били третирани с фиксираща течност (формалин) ", написа Шустър в заключението към документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР