По време на нападението в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас в

...
По време на нападението в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас в
Коментари Харесай

Въоръжен полицай присъствал, но не се намесил, при стрелбата във Флорида

По време на нападението в гимназия „ Марджъри Стоунман Дъглас " в Паркланд, Флорида, пред учебното заведение е имало въоръжен заместник-шериф, който не се е намесил. Това разгласи локалният шериф Скот Израел по време на конференция, оповестява БТВ.

Служителят, който се споделя Скот Питърсън, през вчерашния ден е подал оставка, откакто му било обявено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Не е ясно дали ще бъде съден за бездействието си. От полицията обаче са безапелационни, че той е трябвало да влезе в постройката и да ликвидира нападателя.

При нападението предходната седмица 19-годишен някогашен възпитаник умъртви 17 души.

Президентът Доналд Тръмп поддържа концепцията за повишение до 21 години минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, сходни на употребяваната при нападението.

В момента в Съединени американски щати пушки могат да купуват навършилите 18 години, а револвери - навършилите 21 години.

Президентът също по този начин застана зад концепцията за въоръжаване на учители и админи. Според него това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 спомагателни пазачи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР