По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" пред

...
По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" пред
Коментари Харесай

Имало е въоръжен помощник-шериф по време на нападението в гимназията във Флорида

По време на нападението в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас " пред постройките, в които се е случило клането е имало въоръжен заместник-шериф, който не е влезнал, с цел да помогне, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки локалния шериф Скот Израел.

Шериф Израел не заяви дали някогашния помощник-шериф Скот Питърсън ще бъде съден за бездействието си, само че съобщи, че той е трябвало да влезе в постройката и да ликвидира килъра. Питърсън е подал оставка през вчерашния ден, откакто му било обявено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа концепцията за повишение до 21 години минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, сходни на употребяваната при нападението против гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас ". В момента в Съединени американски щати пушки могат да купуват навършилите 18 години, а револвери - навършилите 21 години. Нападателят, лишил живота на 17 души, е на 19 години, напомня АП.

"НРА ще го поддържа, както и Конгресът ", съобщи Тръмп, визирайки Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Само преди часове НРА се разгласи срещу концепцията и упрекна Демократическата партия и медиите в политизиране на нещастието.
Тръмп и заместник-председателят на НРА Уейн Лапиер поддържаха концепцията за въоръжаване на учители и админи. Според президентът на Съединени американски щати това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 спомагателни пазачи.

Китайският в. "Глобал таймс " разгласява през днешния ден публицистична публикация, в която подкани Съединени американски щати да се поучат от Китай и да защитят в действителност човешките права, като лимитират притежанието на оръжие, отбелязва Ройтерс. "Повече американци умират от огнестрелни оръжия в страната, в сравнение с американски бойци във войните, водени от Съединени американски щати, акцентира се в публикацията, която напомня, че правото на живот е най-фундаменталното от човешките права.

Човешките права са някогашен източник на напрежение сред двете водещи стопански системи, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР