По време на международното изложение МАКС-2017 директорът на руската корпорация

...
По време на международното изложение МАКС-2017 директорът на руската корпорация
Коментари Харесай

Русия ще възобнови полетите на космически туристи през 2019 година

По време на интернационалното ревю МАКС-2017 шефът на съветската корпорация РКК “Енергия ” Владимир Солнцев оповести, че идващият галактически екскурзиант ще полети към “Международната галактическа станция ” през 2019 година.

Единственото, което се знае на този стадий за екскурзианта е, че е гражданин на азиатска страна.

Имайки поради, че частните корпорации към момента се бавят с създаването на профилирани галактически кораби за туристически полети, през днешния ден опциите за човек да лети в космоса против възнаграждение са към момента лимитирани. Единственият метод е като се подписа контракт със Space Adventures, Ltd., която дава късмет за изстрелване на борда на съветски транспортен съд “Союз ”. Туристическият билет коства сред $25 и $35 милиона $ – т.е. могат да си го разрешат единствено хора със доста материално положение.

През 2015 година певицата Сара Брайтман беше съвсем подготвена за туристически полет, само че се отхвърли заради фамилни проблеми.

Русия също по този начин е сключила прелиминарен контракт за туристически полет до Луната. Според Солнцев обаче първо би трябвало да се откри подобаващ вложител, с цел да могат корабите “Союз ” да бъдат осъвременени за лунни пътешествия. Те би трябвало да са екипирани с радио за далечна връзка, профилирани системи за презареждане с гориво и усъвършенстван топлинен щит за завръщане при втора галактическа скорост.

Туристическият полет до Луната би коствал доста повече от полет до станцията – най-малко $150 милиона $.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР