По време на конгреса на Международната федерация по модерен петобой

...
По време на конгреса на Международната федерация по модерен петобой
Коментари Харесай

Голямо признание за България! Домакини сме на Световната купа по модерен петобой през 2018 г.

По време на конгреса на Международната федерация по съвременен петобой ( UIPM) в Грузия, дефинитивно и публично стана ясно, че България ще бъде хазаин на Световната купа за мъже и дами в интервала 23 – 27 май 2018 година. Събитието е от извънредно значение и авторитет за родината ни, имайки поради, че по контракт с UIPM Евроспорт е длъжен да излъчва част от дисциплините и финалите в своя ефир. Още една добра вест пристигна от съвещанието в Тбилиси, а точно - на страната ни е гласувано доверие за уредник на първото Световно състезание по съвременен петобой за младежи до 17 години през 2019-а година. То ще бъде паралелно с конкуренцията при 19-годишните и още веднъж в София.

“Досега не сме имали достойнството да организираме съревнование от толкоз висок сан. През май месец следващата година одобряваме освен елита на международния съвременен петобой като състезатели, само че чакаме у нас да дойдат и доста от значимите фигури, които ръководят спорта на високо равнище. Разговорите, които организирах в Грузия и поддръжката от президента на Международната ни федерация доктор Клаус Шорман, ни задължават да бъдем изрядни във всяко едно отношение.

Специални предложения ще бъдат изпратени до ръководителя на МОК Томаш Бах, който като играч е бил фехтовач, а знаете, че тази дисциплинираност участва в нашия спорт. Хуан Антонио Самаранч-младши, който е вицепрезидент на UIPM и на МОК. Принц Албер II e почетен началник на UIPM. Всички те ще бъдат персонално поканени да дойдат в София. Вече организирах диалози с Жоел Бузу – основен управител на една от най-големите фондации в света- „ Peace and Sport” и вицепрезидент на UIPM. Идеята ми е на нашето огромно спортно събитие, което съответствува с семейството на София за европейска столица през 2018-а, да дойдат повече от известните хора и благодаря на Клаус Шорман, че даде обещание да спомага със своите контакти. Убеден съм, че Световната купа ще бъде почетена от всички, които изброих или множеството от тях”, показа Андрей Кузманов - ръководител на БФмодерен петобой.

Станалият обичаен интернационален шампионат по съвременен петобой “Христо Чочев” беше определеден от Конгреса на UIPM за конкуренция, която ще бъде подготовка и ще носи точки за младежките олимпийски игри в Аржентина през лятото на идната година. Шампионатът е при започване на месец юни в Пазарджик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР