По време на извънредното положение, когато властите препоръчват спазване на

...
По време на извънредното положение, когато властите препоръчват спазване на
Коментари Харесай

Хиляди се събраха пред летището в Клуж въпреки призивите за дистанция

По време на изключителното състояние, когато управляващите предлагат съблюдаване на обществена отдалеченост, към 1800 души се струпаха на паркинга на интернационалното летище в град Клуж, оповестява телевизия Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

Става въпрос за румънци, които отпътуват на работа в чужбина със специфични чартърни полети. На оповестените фрагменти се вижда, че разпоредбите за обществена отдалеченост не се съблюдават, а част от хората са пристигнали точно от окръг Сучава, където се намира най-голямото огнище на ковид, показва малкия екран.

Няколко рейса, цялостни с хора, са пристигнали на паркинга на летището още в 7 часа сутринта, макар че полетите са сред 14 и 21 часа. Полицаите са се намесили, с цел да разделят хората и да ги подредят в опашки на разстояние най-малко един метър един от различен.

Според уеб страницата Зиаре става въпрос за румънци, които отпътуват за Германия, с цел да работят в земеделието, с 13 чартърни полета, които се правят от частен авиопревозвач.
Директорът на летището в Клуж Давид Чичео съобщи, че чиновниците на летището са били сюрпризирани от огромния брой хора, струпани на паркинга. Той прикани компаниите, които провеждат пътуванията на служащите до Германия, да се погрижат за избягването на сходни обстановки.

Паркингът се стопанисва от частен оператор, който ще бъде глобен, показаха управляващите.
" Изпратихме там жандармеристи, с цел да обезпечат публичния ред. Окръжният полицейски инспекторат в Клуж ще направи инспекции за съблюдаване на ограниченията, които трябваше да бъдат взети от уредниците ", съобщи префектът на Клуж Мирча Абрудян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР