По време на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските

...
По време на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с ръководители на Международната асоциация на полицейските началници

По време на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) в Чикаго, Цветан Цветанов организира работни срещи с ръководители на организацията – Доналд Де Лука (2016-2017г.), Пол Сел (2018-2019г.) и новоизбрания президент Стивън Р. Касстивънс (2019-2020г.). В диалозите бе изтъкната забележимата роля на България в асоциацията – през 2006г. в нашата страна се организира Европейската конференция на IACP, а през годините високопоставени ръководители на българската правоохранителна общественост годишно са взели участие в активността на асоциацията.



Комисар Де Лука изрази специфична признателност към Цветан Цветанов за работната им среща в България през 2018г., когато в качеството му на ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред са разговаряли по настоящи въпроси на двустранния правоохранителен разговор сред България и Съединени американски щати. Двамата показаха удовлетворение, че този разговор е доста деен и през днешния ден, като взаимоотношението сред правоохранителните органи на двете страни е чудесно. На собствен ред Цветанов срещна управлението на IACP с активността на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност, като ги осведоми, че измежду предпочитаните сфери за центъра са противодействието на тероризма и радикализацията, трафика на хора и проведената престъпност. От американска страна беше проявен интерес към бъдещи аналитични планове на центъра.



По-късно в границите на конференцията се чака да произнесат речи шефът на ФБР Кристофър Рей и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР