По време на делото за регистрацията на партията, прокуратурата, чиято

...
По време на делото за регистрацията на партията, прокуратурата, чиято
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Отказът на СГС да регистрира партията ни е политическа поръчка

По време на делото за регистрацията на партията, прокуратурата, чиято роля е да търси пропуски, съобщи, че няма проблем и не са позволени пропуски, само че съдийката си измисли претекстовете. Това е политическа поръчка, освен това глупава.
Това сподели Тошко Йорданов, който дружно с сътрудника си Филип Станев разяснява пред Нова тв решението на Софийския градски съд (СГС) да откаже регистрация на партия " Няма такава страна ".

Припомняме, че Софийски градски съд отхвърли да записва партията с претекст, че признакът, определен от групировката – отворена човешка длан с бяло, зелено, алено внушава за потребление на знамето на Републиката. За името на партията съдът приема, че дава оценка на положението на страната. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен период.

" Ще апелираме това решение, защото е в нарушаване на закона. Според Закона за държавния щемпел е националният байрак би трябвало да е в правоъгълна форма, трите цвята би трябвало да са ситуирани водоровно с идентична дължина, даже има елементи на цветовете. В знака на партията " Няма такава страна " участват бяло, зелено, алено и не са с идентична дължина ", сподели Тошко Йорданов.

По думите му логото на партията няма да бъде променяно, защото отиват на втора инстанция във Върховен касационен съд. " Ако тогава се вземе сходно решение, тогава ще записваме друга партия с разнообразни цветове. Съдът би трябвало да съблюдава закона подобен, какъвто е ", сподели още Йорданов.

Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е обществено. " В момента няма партия, с цел да се споделя, че е финансирана. Когато тя се записва, ще имаме членове, които ще заплащат членски импорт. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път ", съобщи той.

" Според мен се търси под вола теле ", добави Филип Станчев.

След сценаристите коментар за ориста на " Няма такава страна " направи и проф. Огнян Герджиков.

" Правосъдието е в основата на държавността и не може да се каже, че решението на съда е безумство. Такъв коментар уронва устоите на страната. В последна сметка съдът е този, който взема решение. В Закона за политическите партии е казано да не се употребяват знаци на страната. Освен това и името ме смущава ", изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР