По време на боевете с терористите в Дамаск правителствената войска

...
По време на боевете с терористите в Дамаск правителствената войска
Коментари Харесай

Сирийските военни загубили модернизиран танк Т-72 от италианци

По време на боевете с терористите в Дамаск държавната армия изгубила един от танковете, който в края на 90-те години е осъвременен благодарение на италианска компания, заяви изданието vestnik-rm.ru. Общо са доработени 122 танка, които са предадени на 105-а елитна президентска танкова бригада. По време на гражданската война огромен брой от тях са изгубени и в този момент се срещат рядко.

Според изданието, тези машини се отличават от базовия вид със модерни прицели за мерачите със стабилизация в две плоскости, лазерен далекомер и термовизор второ потомство, съчетани с дигитален балистичен изчислител. С помощта на този прицел може да се открива цел на отдалеченост до 5 км през деня и до 4 км нощем.

Модернизираните танкове били оборудвани и с панорамни прицели за командира, което значително подобрило търсенето на обекти на съперника, опциите за целеуказване или повтаряне на дейностите на мерача.

През 2013 година сирийските военни в допълнение усилили отбраната на няколко Т-72 от „ италианската модернизация”, като в допълнение са им инсталирани противокумулативни екрани.

Машините сполучливо воювали в Алепо, само че в Дамаск не им провървяло.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР