По време на археологически проучвания експерти откриха некропол от Византийската

...
По време на археологически проучвания експерти откриха некропол от Византийската
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: археолози откриха гроб на великан в Крим

По време на археологически изследвания специалисти откриха некропол от Византийската империя в Крим, където откриха гробница на исполин.

 1 1 - Неудобните артефакти: археолози откриха гроб на исполин в Крим (видео)
Археологическите разкопки стартират наоколо, до момента в който Митридатовите стълби в Керч са подложени на спомагателен ремонт. Това разкрива некропол с повърхност към 100 квадратни метра и съдържа гробове на хора, които са посетили светилището на Йоан Кръстител.Досега са открити 27 гроба, в това число няколко гроба на близнаци и деца, бронзови гривни и висулки, и други. В един от гробовете археолозите откриват и плъстени облекла, които съумяват да датират.

 2 1 - Неудобните артефакти: археолози откриха гроб на исполин в Крим (видео)
От всички находки най-мистериозна и необикновена е гробна кутия с дължина повече от 2,30 метра. Кутията съдържа скелет на колос, който е бил висок над 2 метра, което е в несъгласие с обстоятелствата за междинните физически характерности на жителите в предишното.Изследователите не могат да обяснят по какъв начин костите на този колос са били заровени в региона, като се има поради, че междинният растеж на популацията по това време е бил 1,60 метра. В опит да дефинира възрастта на индивида заровен там антропологът от екипа проучва костите, само че останките би трябвало да бъдат изследвани по-подробно, с цел да се откри от кое място идват.
Четете още: Неудобните артефакти: скелети на колоси изчезват без следаТрудният и разнороден терен прави изкопните интервенции сложни и мудни. В предишното боклукът просто е бил изхвърлян на земята. След това, през Средновековието, върху всички остарели руини е издигнат некрополът. Поради това за археолозите е предизвикателство да дефинират съответния генезис на всичко, което откриват там.Към момента експертите договарят с Керченско-Феодосийската епархия, с цел да могат да извлекат откритите кости и да ги проучат по-задълбочено. Произходът на мистериозния скелет и повода за огромния му растеж към момента се проверяват от специалисти.Въпреки обстоятелството, че обичайна археология се стреми да резервира сходни артефакти скрити, колосите са участвали в доста антични общества и находки, като тази в Крим, потвърждават, че те са съществували.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР