По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура

...
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура
Коментари Харесай

2 години затвор за шофьор на бус, пребил друг шофьор заради забележка на пътя

По импортиран в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе приет за отговорен подсъдимият А. А., на 29 година, за причиняване на междинна телесна щета в изискванията на повторност. Престъплението е квалифицирано по член 131, алинея 1, т. 7, вр. член 129, алинея 2, прочие 5, вр. алинея 1, вр. член 28, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По делото е открито, че на 30.01.2018 година към 14,50 ч. в кв. „ Малинова котловина “, гр. София, на улица пред магазин за хранителни артикули подсъдимият А. А. разтоварвал артикули от микробус. Б. Н. се движел с автомобил по същата улица и защото микробусът пречел на придвижването, Б. Н. помолил подсъдимия да реалокира транспортното средство. А. А. в началото не обърнал внимание, само че откакто Б. Н. му повторил да реалокира микробуса, подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл удар с пестник в лицето. Б. Н. паднал на земята, а подсъдимият траял да му нанася удари с юмруци и крайници в лицето. В резултат на нанесените удари подсъдимият предизвикал на Б. Н. междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на костите на носа, което довело до непрекъснато разстройство на здравето, неопасно за живота.

Деянието подсъдимият А. А. е направил в изискванията на повторност, откакто е бил осъждан с влезнала в действие присъда за причиняване на междинна телесна щета. Софийски областен съд е постановил присъда, с която е признал за отговорен А. А. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвиняване, като му е наложил наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР