По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура,

...
По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура,
Коментари Харесай

Шофьор се надруса до козирката, но съжали жестоко

По импортиран в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е приет за отговорен обвиняем, карал след приложимост на наркотични субстанции, оповестиха от обвиняването.

На 26 март 2019 година към 02:15 часа в жк. „ Надежда “, София, той е управлявал лек автомобил, след приложимост на наркотични субстанции - метамфетамин, амфетамин и марихуана, открито с техническо средство „ Drug Check 3000 “.

Съгласно член 6, алинея 9 от Наредба № 1 от 19 юли 2017 година за реда за определяне използването на алкохол и/или наркотични субстанции и техни аналози, използването на наркотични субстанции се открива въз основа на показанията на теста за определяне приложимост на наркотични субстанции или техни аналози в случаите на отвод за предоставяне на проби за проучване.

Като подсъдимият е отказал да даде проби за проучване.

Метамфетаминът, амфетаминът и марихуаната са високорискови наркотични субстанции, сложени под надзор според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите и са включени в Списък І „ Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от корист с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина “.

Софийски областен съд е признал за отговорен подсъдимия по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвиняване и му е наложил наказване „ отнемане от независимост “ за период от една година и шест месеца, като е приведено в осъществяване и наказване по предишно наказание за период от девет месеца „ отнемане от независимост “.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР