По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 46-годишен мъж

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 46-годишен мъж
Коментари Харесай

Рецидивист е осъден на затвор за опит за кражба

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 46-годишен мъж е наказан на 1 година и 6 месеца затвор за опит за кражба, осъществена в изискванията на рисков рецидив.

На 06.05.2020 година от магазин „ Л. “ на бул. „ Ген. Михаил Д. Скобелев “ в гр. София, обвиненият В.Н. се опитал да открадне хранителни артикули. Мъжът ги скрил в себе си и минал през касите без да заплати, само че бил видян от чиновник на магазина и арестуван до идването на полицията. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото В.Н. е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за кражба.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, алинея 1, т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 18, ал.1, вр. член 29, алинея 1, б. „ а” от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци, които сочат В.Н. като създател на действието.
свързани новини5247на 29.11.2021
Обвиняемият е признал виновността си и след съглашение, утвърдено от Софийски областен съд, е наказан на „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца при първичен „ непоколебим “ режим. Споразумението има следствие на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР