По внесен ОА на 10.06.2021 г. от Специализирана прокуратура, Специализираният

...
По внесен ОА на 10.06.2021 г. от Специализирана прокуратура, Специализираният
Коментари Харесай

Съдят седем души за незаконно усвояване на евросредства

По импортиран ОА на 10.06.2021 година от Специализирана прокуратура, Специализираният углавен съд насрочи за 02.07.2021 година разпоредително съвещание по дело за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “. То се води против седем лица за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на средства от европейски стратегии, оповестяват от прокуратурата.

Събраните от прокуратурата в хода на следствието доказателства сочат, че за времето от 2016 година до 25 април 2020 година групата нелегално е усвоила европейски средства за над 2 милиона лв. като размерът на нанесените от активността й вреди може да се окаже и доста по-голям.

Предмет на следствието са били 11 контракта за европейско финансиране, подписани от следени от групата компании на обща стойност 4 883 298,72 лв.. В резултат на събраните от ДАНС и Специализираната прокуратура доказателства, Министерството на стопанската система предприе процедури по 100-процентова промяна (възстановяване) на платените суми по 4 от договорите. Други три контракта са прекъснати без по тях да са отпуснати средства. По останалите 4 са назначени експертизи.

Установено е също, че активът по един от плановете - безпилотен летателен уред (дрон), е с генезис Република Китай, а не е на компанията на обвинена по делото, получила европейско финансиране за неговото създаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР