По-високи заплати ще получават тази година кметовете в община Велинград.

...
По-високи заплати ще получават тази година кметовете в община Велинград.
Коментари Харесай

Кметовете във Велинградско - с по-високи заплати

По-високи заплати ще получават тази година кметовете в община Велинград. Увеличението бе гласувано на последната сесия на градския парламент.

Кметът на общината Костадин Коев ще получава 3 100 лв., сътрудниците му от Грашево, Драгиново, Кръстава, Пашови и Света Петка – по 1 028 лв., на Абланица, Биркова и Рохлева – по 862 лв., а в останалите обитаеми места, в това число Бозьова, където ръководи наместник – по 651 лв..

Справка в уеб страницата на Общинския съвет сочи, че при започване на предходната година е била последната смяна в заплатите, като тогава тази на Коев е станала 2 400 лв., за по-големите села – по 935 лв., а за дребните – по 619 лв..

Бяха гласувани и средства за представителни разноски за посрещане на посетители - 8 521 лв. за Костадин Коев и 4 260 лв. за Али Мареков, ръководител на Общинския съвет.

Решенията са взети на фона на тежкото финансово състояние на общината, чиито задължения са близо 20 милиона лв.. Заради сериозната обстановка Велинград бе включен в Плана за финансово излекуване, създаден от Министерството на финансите. Но въпреки да извърши поетите по него задължения, сериозната обстановка не е овладяна. Преди по-малко от месец по предложение на Коев бе пожелан нов безлихвен заем от 2 800 000 лв. от страната, с цел да се избегне „ касов раздор в бюджета за локални действия за 2019 година “, както бе посочено в претекстовете.

Тогава се разбра, че за тази година общината има да заплаща 4 800 000 лв.. В това число са погашения по безлихвения заем, взет от Министерството на финансите с главница 2 935 000 лв.. За предходната година по него не са платени вноски от 600 000 лв.. В общата сума се прибавят и отговорности и към Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), към държавния фонд за кредитиране ФЛАГ и други

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР