По-високи от обичайните са температурите и тази сутрин, особено в

...
По-високи от обичайните са температурите и тази сутрин, особено в
Коментари Харесай

Между 15° и 20° днес

По-високи от нормалните са температурите и тази заран, изключително в планините. На връх Мургаш термометрите регистрираха 4 градуса, а в Чирпан минус 3. Най-топло беше в Враца, Разград и Силистра 6 градуса, в София към 2.

В околните часове мъглите съвсем на всички места ще се разсеят и времето в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, в София към 17, а вятърът ще е слаб, от юг.

През нощта ще се задържи безоблачно и безшумно. На обособени места в равнините са вероятни и мъгли. Минималните температури ще бъдат малко по-ниски, спрямо през днешния ден - сред 0° и 5°, в Столицата към 2.

Утре преди обяд мъглите на всички места ще се разсеят, а видимостта ще се усъвършенства. Ще е най-вече слънчево, със слаб вятър от югозапад. След обяд от север облачността ще стартира да се усилва, и вечерта тук-там в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Вятърът ще се обърне от северозапад, в източната половина на страната - от североизток, ще е сдържан и краткотрайно мощен, и с него ще стартира да нахлува по-студен въздух. През деня ще е към момента топло с оптимални температури сред 15° и 20°, само че вечерта се чака внезапно захлаждане и на доста места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

И в планините ще доминира слънчево време. След обяд от север облачността и там ще стартира да се усилва и до вечерта тук-там ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг.

Ще духа мощен северозападен вятър и температурите ще стартират да се намаляват. Максималните в планинските ни курорти ще са от 5° на Алеко, 10°-11 в Боровец и Пампорово и до 15° в Банско. Остава огромна заплахата от лавини отвън обработените ски писти в курортите.

Слънчево ще е освен у нас, а и на всички места на Балканите. След обяд обаче, през северната част от полуострова ще премине леден атмосферен фронт. Там облачността ще се усили. Ще нахлуе по-студен въздух и на доста места в североизточните региони ще превали и дъжд, и сняг.

С превалявания от дъжд и сняг ще е и в Норвегия, Прибалтийските страни, Украйна и Беларус, а в Европейска Русия ще е и прохладно. Над останалата част от Европа ще бъде слънчево и по-топло от нормалното.

В неделя облачността ще е по-често забележителна, на обособени места, основно в Централна и Източна България ще има и слаби превалявания от дъжд и сняг. С продължаващото захлаждане температурите ще се намалят доста. В началото на новия месец ще е относително студено, облачността ще е най-вече забележителна, на 1 март в североизточните региони и в планините ще превали слаб сняг, във вторник - съвсем без превалявания. На 3 март още през нощта облачността ще намалее и денем ще бъде най-вече слънчево, дневните температури ще се покачат, само че утринните в множеството региони ще са сред минус 3° и 2°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР