По видеоконферентна връзка със София днес бе проведена първата мисия

...
По видеоконферентна връзка със София днес бе проведена първата мисия
Коментари Харесай

Първа мисия по новия механизъм за върховенство на правото

По видеоконферентна връзка със София през днешния ден бе извършена първата задача на Европейския комисия по новия водоравен механизъм за върховенството на правото в държавите-членки от Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

С специалистите от Европейската комисия разговаряха заместител министър-председателят и министър на външните работи, министърът на правораздаването, министърът на вътрешните работи, както и представители на правосъдната власт – членове на Висш съдебен съвет от съдийската и прокурорската гилдия, основният прокурор, ръководителят на Върховен касационен съд, ръководителят на Специализирания углавен съд и инспектори от ИВСС. Срещи бяха извършени с самостоятелни органи - с ръководителя на КПКОНПИ, както и с членове на Съвета за електронни медии.

България изцяло поддържа новия водоравен метод на Европейската комисия, който наблюдава настоящи процеси в страните членки в областта на промените в правосъдните системи и независимостта на правосъдната власт, антикорупционната рамка, медийният плурализъм и други институционални въпроси, свързани с връзките сред управляващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР