По въпроса дали и доколко е полезно кафето е говорено

...
По въпроса дали и доколко е полезно кафето е говорено
Коментари Харесай

И кафето в картонени чаши е вредно

По въпроса дали и до каква степен е потребно кафето е говорено доста и сигурно още толкоз може да се каже. Но значимо е освен количеството кофеинова напитка, което изпиваме дневно, а и в каква чаша го консумираме .
 Irish Coffee, White Coffee, Café Bombón и най-вкусните кафе питиета в света
10 от най-вкусните кафе питиета на света

Могат да бъдат даже люти

Добре знаем, че пластмасата не е желан избор, изключително за горещи питиета. Микроскопични късчета микропластмаса се отделят в течността и ние ги гълтаме.

Именно затова доста магазини и заведения, които оферират кофеинови питиета, заложиха на картонените чаши , в които да ги оферират за из път. Но ново проучване демонстрира, че тази опция надалеч не е по-здравословна.
 Снимка 507251

Изследователи от Индия потвърждават, че потреблението на кафе и други топли питиета в картонени чаши също води до обособяване и усвояване на хиляди микрочастици пластмаса .

Това е по този начин, тъй като в този вид чаши също има тъничък пласт пластмаса, който им пречи да се разпаднат от топлината. А единствено за 15 минути, колкото са ни нужни, с цел да си изпием кафето, той се разгражда и получаваме " бонус " към напитката - към 25 хиляди частици пластмаса с величина към един микрон .
 Снимка 507250

Сами можем да си създадем сметка какъв брой внезапно скача броя на тези частици, в случай че консумираме кафе в картонени чаши всеки ден или по повече от един път дневно. А единствено предходната година са създадени повече от 264 милиарда картонени чаши , предава.

Ефектът от поглъщането на микропластмаса е обект на съществени научни проучвания в последните години. Освен голям замърсител на околната среда, микропластмасата е и зложелател на нашето здраве .
 Микропластмасата, абсорбирането й от растенията и в кои плодове и зеленчуци се съдържа
Микропластмасата към този момент е и в плодовете, и в зеленчуците

Още един директен път до организма ни

Смята се, че може да провокира онкологични болести, както и проблеми с репродуктивната система, изключително в случай че сме изложени на дълготрайно въздействие. А най-хубавото, което можем да създадем, е да пием кафето си в порцеланови и стъклени чаши.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР