По указания на заместник-началника на Национална следствена служба Ясен Тодоров,

...
По указания на заместник-началника на Национална следствена служба Ясен Тодоров,
Коментари Харесай

Задържаха избягалия шофьор от катастрофата в София

По инструкции на заместник-началника на Национална следствена работа Ясен Тодоров, екип на отряд " Кобра " на Столична дирекция на вътрешните работи са задържали преди минути Георги Семерджиев.

Тази заран, по инструкции на основния прокурор Иван Гешев, следствието на тежката злополука, при която бяха убити две дами, бе поето от Националното разследване.

След запознаване със случая, следователите са показали вероятните адреси, на които Семерджиев може да се укрива. Едва по-късно полицията е разкрила избягалия от местопроизшествието шофьор-убиец, написа Блиц.

Припомняме, че автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, е минал на червен светофар, блъснал е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „ Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията.

Ударът е бил толкоз мощен, че автомобилът се разцепва на две. В този миг на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете девойки. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.

Мъжът е избягал след злополуката, само че самоличността му е открита. Георги Семерджиев, някогашен футболист, е с отнета шофьорска брошура и голям брой престъпни прояви, измежду които с наркотични субстанции и близо 50 нарушавания на пътя.

От прокуратурата пуснаха прессъобщение, в което подсетиха, че в границите на последните две години основният прокурор е отправил към народните представители експертни оферти в региона на закононарушенията по превоза, целящи завишаване на наказванията при ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции.

Бе препоръчано и основаването на нова наредба за лишаване в интерес на страната на моторното транспортно средство, когато то е благосъстоятелност на причинителя, допълниха още от прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР