По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

България поиска обяснения от британското правителство за карантината на наши граждани

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството ни в Лондон насочи нота с искане за пояснение до английското държавно управление за какво страната ни е изключена от листата с страни, за които отпада карантината при идване в Обединеното кралство от 10 юли.
Министър Захариева е разговаряла и със заместник-министъра на външните работи с сектор Европа и Америка Уенди Мортън, от която е поискала също претекстове за това решение.
С нотата посолството ни в Лондон търси обяснение за критериите, върху които се основава решението на Англия, защото други страни, включени в листата, имат по-голяма заболеваемост от България. Посолството акцентира, че нашата страна е измежду тези с най-ниски равнища на разпространяване на вируса.
„ Навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на вируса в България доведоха до единствено 2 281 дейни случая “, акцентират от посолството. Черноморското крайбрежие е на процедура зона свободна от ковид, която към този момент е привлякла хиляди туристи от над 35 страни това лято, написа също в нотата.
Вижте още:
14-дневна карантина за българите, идващи във Великобритания
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР