По указание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По указание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Френският посланик: Думите на президента Макрон са извадени от контекста и са погрешно разбрани

По напътствие на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на диалог в Министерство на външните работи френския дипломат у нас Флоранс Робин.

Срещата бе по отношение на изявлението на президента Еманюел Макрон за френското списание „ Вальор актюел “, в което той декларира: „ Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д‘Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали “.

По време на диалога заместник-министър Дойков изрази неразбиране от изявлението на френския президент, което е провокирало отвращение в българското общество, в това число измежду сънародниците ни във Франция.

От българска страна бе очебийно, че няма никакви съществени учредения за сходни изказвания. Отношенията сред България и Франция – на другари, сътрудници и съдружници, са отлични, българската общественост е доста добре интегрирана във Франция, а напоследък България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушавания.

Посланик Робин изрази страдание и съобщи, че думите на президента Макрон са извадени от подтекста и са неправилно разбрани. „ Те никога не се отнасят до българското държавно управление, българските жители или българските служащи, които са добре признати и са потвърдили своя професионализъм, “ сподели дипломат Робин.

Тя препотвърди отличните двустранни връзки и изрази вяра, че те ще не престават да се задълбочават. „ Между нашите две страни съществува чудесно съдействие – в сферите на образованието, културата, стопанската система. Франция ще бъде дружно с България и ще продължи да поддържа нейните старания в границите на Европейския съюз “, съобщи дипломат Робин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР