По турската Ривиера започват да ваксинират служителите в хотелите. Спазват

...
По турската Ривиера започват да ваксинират служителите в хотелите. Спазват
Коментари Харесай

Турция прави всичко, за да спаси туристическия сезон

По турската Ривиера стартират да имунизират чиновниците в хотелите. Спазват се прецизни ограничения. Турция прави всичко, единствено и единствено да притегли задграничните туристи, от които незабавно се нуждае, написа Дойче Веле. 

Всички ограничавания би трябвало да бъдат спазвани, тъй като се чакат изненадващи инспекции от здравните управляващи. Предупредителни надписи на пода приканват гостите да съблюдават отдалеченост. Те нямат право сами да си сервират храната. На входа на ресторанта се мери температурата на всеки клиент.

От една година Турция се пробва да предлага туризъм, съгласуван с пандемията. Дори и наложеният неотдавна локдаун в страната изключва туризма. Турските морски курорти не престават да са обичана дестинация за немските летовници. Но растежът в броя на новите инфекции и потребността от карантина след завръщане от Турция отблъскват мнозина. Затова в Анталия досега почиват най-вече туристи от Източна Европа – най-много от Литва и Русия, само че също и от Иран. Повечето от тях са без маски. Аргументират се с това, че на влизане в Турция е трябвало да показват отрицателен PCR-тест.

За да притегли повече туристи, Турция възнамерява през идващите няколко седмици да имунизира с приоритет всички заети в сектора. Голямата вяра за туризма  е точно имунизационната акция. Работещите в сферата се надяват, че в случай че температурите се покачат, броят на новите инфекции ще спадне, както е било и предходната година. И гостите още веднъж ще възнамеряват своите почивки на турската Ривиера. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР