По целия свят назрява недоволство срещу хегемонията на щатския долар.

...
По целия свят назрява недоволство срещу хегемонията на щатския долар.
Коментари Харесай

Използването на долара като оръжие може да струва скъпо на САЩ

По целия свят назрява неодобрение против хегемонията на щатския $. Бразилия и Китай неотдавна подписаха договорка за споразумяване на търговията в техните локални валути, пробвайки се да заобиколят зелените пари. Индия и Малайзия през април подписаха съглашение за увеличение на потреблението на рупията в трансграничния бизнес. Дори най-старият съдружник на Съединени американски щати – Франция, стартира да прави преводи в юани.

Валутните специалисти не желаят да бият алармата прибързано, само че в това време признават, че във неочакваната вълна от ограничения, ориентирани към заобикаляне на $, те откриват целенасочени старания, които въпреки и към момента незадоволителни за детрониране на американската валута, могат да имат значими последствия за зелените пари, пишат Мишел Жамрсико и Рут Карсън за.

За доста международни водачи претекстовете за предприемане на тези ограничения са поразително сходни. Зелените пари, споделят те, към този момент имат ролята на оръжие, което се употребява за пробутване на външнополитическите цели на Америка и наказване на тези, които им се опълчват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР