По традиция тържествата започват от Русе, люлката на родното военно

...
По традиция тържествата започват от Русе, люлката на родното военно
Коментари Харесай

Отбелязваме 143 години от създаването на Военноморските сили 

По традиция тържествата стартират от Русе, люлката на родното военно морячество. Честването ще се организира на 8 август. За тогава е планувана и богата тържествена стратегия. От 18.30 часа ще се организира боен обред по полагане не венци и цветя пред Паметника на моряка, а половин час преди този момент цветя ще бъдат поднесени и на флотската кула в крайдунавския град.

От 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на спектакъла „ Вълни “ на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Събитието ще се организира на площада пред постройката на Областна и Общинска администрация.

През деня са планувани също срещи с управлението на Областната администрация и кмета на Община Русе Пенчо Милков. От 16.30 часа военнослужещи от състава на флота ще бъдат наградени. Това ще се случи в Кръглата зала на Община Русе. Тогава ще бъде дадена и взаимна конференция. Предвижда се отличените от състава на военния ни флот да бъдат наградени с грамота от регионалния шеф Анатоли Станев, както и с награда от кмета Милков. „ Това е едно от емблематичните събития за града и всички поданици и посетители на Русе го чакат с неспокойствие. Тази година то ще е още по-тържествено “, показа Станев.

Тържествата в Русе се организират със съдействието на Общината и Областната администрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР