По традиция Софийският университет Св. Климент Охридски отбеляза 24 май

...
По традиция Софийският университет Св. Климент Охридски отбеляза 24 май
Коментари Харесай

Нов гаф на Президентството вбеси ректора на СУ

По традиция Софийският университет „ Св. Климент Охридски ” означи 24 май с академично празненство в аулата.

Ректорът на висшето образователно заведение проф. Анастас Герджиков съобщи:

„ Всички усещаме надълбоко в себе си, че културата и духовността са най-човешко, това, което никой не може да ни даде наготово или да ни отнеме принудително. Нека всеки ден да е празник на духа и на човешкото в нас, на красивото и възвишеното “.

В началото на словото си проф. Герджиков подлага на критика това, че политици са застанали отпред на празничното шествие в София, и означи: „ Безобразието се трансформира в традиция ".

„ През тази година имах доста време да мисля за какво се получава по този начин и стигнах до извода, че те не са злонамерени. Повечето от политиците просто в никакъв случай преди да станат политици не са взели участие в шествието и по тази причина не знаят обичайния ред. Винаги обичайният ред е бил следният, най-отпред върви българското духовенство, след него вървим ние, а след това цялото българско поданство, което обича светлият празник “, сподели проф. Анастас Герджиков ”, представен от БНР.

Очевидци на случката описват, че персонално културният и просветителният министър повторили няколко пъти, че политиците не би трябвало да са преди духовниците и учителите. Но от протокола на президентството настояли, че това е редът. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР