По традиция през декември Дружеството на пловдивските художници откри голяма

...
По традиция през декември Дружеството на пловдивските художници откри голяма
Коментари Харесай

Отличиха Петко Караколев с Наградата на кмета

По традиция през декември Дружеството на пловдивските художници откри огромна коледна галерия на свои членове и раздаде годишните си награди в пет категории.

Най-престижната от тях е Наградата на Кмета на Пловдив, която тази година журито от художници и представител на Общината присъди на скулптора Петко Караколев. В категория „ Живопис “ премията отиде при Ваня Итинова, измежду графиците с приз е Светлана Желязкова, а в раздел „ Скулптура “ – Атанас Колев. Сред номинираните в категория „ Млад създател “ е отличен Илиян Иванов. Не се присъди премия в категирия „ N форми “.

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева откриха изложбата и връчиха премиите в Зала „ 2019 “ на ул. „ Гладстон “ №32. Сред формалните посетители на откриването беше ръководителят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков.

Дружеството изпраща 2022 година с представителна галерия от 143 произведения на 88 от своите членове. Тя може да се прегледа до 31 декември. Входът е безвъзмезден.

Изложбата се осъществя с поддръжката на Община Пловдив и е част от нейния Културен календар.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР