По традиция на Никулден община Ловеч ще осигури на гражданите

...
По традиция на Никулден община Ловеч ще осигури на гражданите
Коментари Харесай

За поредна година община Ловеч ще осигури на гражданите безплатна рибена чорба за Никулден

По традиция на Никулден община Ловеч ще обезпечи на жителите безвъзмездна рибена супа. Ястието ще бъде осветено от свещеноиконом Михаил Ковачев на 6 декември в 10:30 часа, а след това раздадена на жителите пред катедралния храм " Св. св. Кирил и Методий " в центъра на града. Това оповестяват от общинската администрация.
 
За приготвянето на рибното ядене са обезпечени 20 кг риба за 120 порции. Рибена супа ще бъде приготвена от чиновниците на Домашен обществен патронаж – Ловеч. Преди това ще бъде отслужена Светата литургия за деня на Свети Николай Чудотворец в катедралния храм.
 
Отец Михаил описа за Българска телеграфна агенция, че Свети Николай Чудотворец е живял през 4 век, бил е свещеник на град Мира в Мала Азия. Известен е със своята чудотворна мощ, направил е доста чудеса. Пример за това е казусът с кораба " Ванеса " от 2008 година
 
" Това е български транспортен съд, който на 3 януари е потопен в Азовско море. На борда са били 11 моряци, от които е оживял единствено един – Николай Димитров. Той постоянно е носил в себе си дребна икона на Свети Николай, завещана от дядо му. Това беше огромно знамение, тъй като морякът е прекарал часове в студените води, а по-късно не е имал даже кашлица ", описа свещеноиконом Михаил Ковачев.
 
Той пожела за празника на миряните да са здрави и да следват пътя на спасението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР