По традиция на 22-ри септември се отбелязва Денят на Долна

...
По традиция на 22-ри септември се отбелязва Денят на Долна
Коментари Харесай

Днес празнуваха Деня на Долна Кремена /снимки/

По традиция на 22-ри септември се отбелязва Денят на Долна Кремена, проведен от кметството.
Празникът беше открит от кмета на обитаемото място Анюта Маньовска, която поздрави жителите на селото с празника и им пожела здраве, благополучие и доста празнично въодушевление. Благодари на спонсорите и Община Мездра, които са създали вероятен днешния празник, на майстора на грейналата реновирана черква в село. Изказа още своята признателност на дамите от женска певческа група от с. Долна Кремена, благопожелание да са все по този начин да носят младежкия дух в сърцата си.
Гости на тържеството бяха кметът на Община Мездра – инж. Генади Събков, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова, общински съветници, кметове на обитаеми места от общината.
В приветственото си слово към присъстващите кметът инж. Генади Събков изрази задоволството си от следващата си среща с долнокременчани, с думите:
„ На днешния двоен за вас празник желая да ви поздравя за непокорния дух и за това, което вършиме и в днешно време. В нас постоянно би трябвало да остава заслуженото самочувствие, че сме потомци на гордо непокорно племе. Честит празник и ужасно въодушевление “.
Яна Нинова пожела: „ Да бъдем почтени наследници на дедите си, да бъдем единни и дейни. Независимост значи с изключение на независимост и воля за заслужен живот. Само сплотени и единни можем да създадем страната си такава, каквато желаеме да бъде “.
На центъра бяха посрещнати и участниците в обичайния велопоход, отдаден на Деня на Независимостта. Най-възрастен участник тази година бе Веселин Петров на 60 години, най-млад – 6 –годишната Деница Любомирова - първокласничка в учебно заведение „ Христо Ботев “. Селото посрещна и рокери от клуб „ Кан Аспарух 681 “, които уважително застанаха прави и участваха на тържеството.
Тържественият концерт беше открит от женска певческа групировка при читалище „ Просвета- 1897 “ – с. Долна Кремена с живописен началник Кръстьо Стефанов. Празникът продължи с осъществяване на деца от Центъра за поддръжка за личностно развиване – Мездра.
Общата софра и кръшните хора, звучали до късна вечер, отпуснаха сърцата на празнуващите и направиха деня запаметяващ се.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР