По традиция на Бъдни вечер се приготвят постни сармички. Домакините

...
По традиция на Бъдни вечер се приготвят постни сармички. Домакините
Коментари Харесай

Тайната на най-вкусните сармички за Бъдни вечер

По традиция на Бъдни вечер се подготвят постни сармички. Домакините сами вземат решение дали да употребяват зелеви или лозови листа или да създадат микс от двата типа. Какъвто и артикул да изберете, то крайният резултат постоянно ще бъде приказен, стига да спазвате прецизно стъпките, които ще ви посочим в днешната публикация.

Плънката също може да бъде разнообразна. Някои избират да прибавят само ориз и подправки, до момента в който други включват гъби, орехи или някоя обичана постна съставна част.

Един от продуктите, които наложително да включим при готвенето на постните сармички, това е лукът. Без него ястието няма по какъв начин да бъде приключено.

Накрая можете да добавите и сос, с който да гарнирате тази вкусотия.
Ето я и нашата рецепта за най-вкусните сармички за Бъдни вечер: Продукти, които да имате пред себе си:
• ½ ч. ч. ориз;
Рецепта за зелеви сарми с гъби
Ако желаете тази година да приготвите малко по-различни сарми за Бъдни вечер, тази рецепта е тъкмо за вас.Зелевите сарми с гъби са не са...

• 2 глави зрял кромид лук;

• 1 филиз праз лук;

• листа от кисело зеле;

• ½ ч. ч. олио;

• 1 к.ч. сок от кисело зеле;
С този трик тиквеникът за Бъдни вечер ще се получи по-вкусен от всеки път
Когато подготвяме ястията за Бъдни вечер, ние влагаме доста повече обич, в сравнение с нормално. Това си личи, откакто всички сед...

• червен пипер, сол, чубрица – суха.
Начин на подготвяне:
Започнете с подготовката на двата типа лук. Нарежете ги на ситно и по-късно ги смесете с щипка – две сол. Можете да си помогнете с ръка, с цел да намачкате зеленчука, тъй че да се овкуси отмерено.

Към него се прибавя ориза, който авансово сте почистили и измили, както и подправките и олиото. Разбъркайте усърдно и преминете към подготовката на зелевите листа.

Нужно е да отстраните твърдите ципи, които са ситуирани в средата. Когато извършите това, зелевите сармички ще са доста по-фини и приятни за похапване.
Боб за Бъдни вечер, който ни връща в детството
Много скоро следва да се замислим за ястията, с които ще отрупаме трапезата си в един от най-светлите дни от годината, а точно Бъдни...

Във всеки зелев лист се поставя по една лъжичка от плънката и се завива.

Вземете тенджера на дъното на която се подреждат зелеви листа или лозови клончета. Върху тях се слагат завитите сарми и най-отгоре се покриват с паница, с цел да не изплуват. Добавя се зелевия сок и 2 ч. ч. топла вода.

Тази вкусотия се вари наложително на слаб огън за към час. Преди да оттеглите от котлона, проверете дали оризът не хрупа. Това ще ви подскаже дали да удължите времето за готвене.

Сервирайте зелевите сармички за Бъдни вечер независимо или в компанията на обичан сос.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР