По този повод Столичната организация на Български Червен Кръст в

...
По този повод Столичната организация на Български Червен Кръст в
Коментари Харесай

20 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН и техните близки

По този мотив Столичната организация на Български Червен Кръст в границите на план „ Знаещи, Можещи, Здрави ”, съфинансиран от Програма за осъществяване на Общинска тактика за развиване на физическото образование и спорта на Столична община и осъществен в поддръжка на самодейността «София - Европейска столица на спорта през 2018 г.» провежда осведомителна акция.

Проектът „ ЗНАЕЩИ, МОЖЕЩИ, ЗДРАВИ ” развива уменията за безвредно държание и повишение на информираността при младежите на възраст от 15 до 25 години, по отношение на предварителната защита на ХИВ/СПИН.

Дейностите са ориентирани към развиване на младежкото доброволчество, посредством привличане на младежи доброволци на възраст 15-25 години, възпитаници, учители, педагогичен съветници и родители в осъществяване на неофициално образование под формата на презентации по метода „ Връстници образоват връстници ”, спортни действия и здравословен метод на живот.

Предвидената осведомителна акция цели повишение на информираността измежду младежите за методите за зараняване и предаване на ХИВ/СПИН. С акцията се търси и образуването на емпатия и понижаване на стигмата към живеещите с заболяването и техните близки.

В рамките на осведомителната акция ще бъде осъществено гратис и анонимно проучване и консултиране за „ HIV/СПИН ” с мобилен кабинет на „ Каритас-София ”. Младежи-доброволци от БМЧК-София ще разпространят осведомителни брошури.

Събититето ще се състои на 20 май /неделя/ от 10:00 до 13:00 часа в алеите пред Народен спектакъл „ Иван Вазов ”, а мобилният кабинет за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ/СПИН ще бъде позициониран до служебния вход пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР