По темата за дългосрочното развитие на страната ни политиците могат

...
По темата за дългосрочното развитие на страната ни политиците могат
Коментари Харесай

Добромир Иванов: Имаме все повече успешни компании, които не са обвързани с държавата и дават три пъти по-високи заплати от средната

По тематиката за дълготрайното развиване на страната ни политиците могат да намерят доста допирни точки. Това изясни пред БНР Добромир Иванов, който е ръководител на BESCO – българската стартъп асоциация, която сплотява над 500 компании, насочени към световния свят.

„ Ние организирахме срещи с доста т политическите партии. Видяхме, че има тематики, които сплотяват политиците. Те обаче рядко водят такива диалози. Предпочитат да приказват за червени линии. И през днешния ден има най-вече диалози кой с кого не може да работи, което е притеснително и не е тази форма на държавническо държание, което ни се желае да виждаме в политиците “

Почти всички могат да се обединят по тематиките, които ние предлагаме – да има висококвалифицирани фрагменти в България и достъп до капитал, а освен до дотации от Европейски Съюз, изясни той. „ Трябва да се развържат ръцете на бизнеса, с цел да може да се конкурираме на международния пазар “.

Когато си политик би трябвало да работиш и с хора, които не харесваш , безапелационен е Добромир Иванов. „ Не става въпрос за безпринципни обединения, само че не може всеки да се капсулира в своята дребна група, в която има сходно мислещи хора и да счита, че няма да взе участие в ръководство до момента в който няма 121 депутата. Това изпраща страната ни в едно безвремие “.

В България би трябвало да се извършат съответни промени ., изясни Иванов в предаването „ 12+3 “. „ Нямаме добра визова политика. Много младежи сега напущат Русия. Бихме могли да притеглим част от тях. За това се нуждаем от съответни промени. Такива би трябвало да се създадат и в областта на образованието. Трябва да се реформира самото качество на образованието и гъвкавостта на образователните стратегии . Нужно е дълготрайно ръководство. Отлагането им прави България все по-малко съперника. Преди години имахме лидерска позиция в региона на технологиите. Говореше се, че България може да се трансформира в Силициевата котловина на Балканите, а в този момент ни изпреварват всички съседи . Ние не сме конкурентни по отношение на задачите ни. Иска ми се да има малко по- отговорно държание от страна на всички политици “.

След изборите още веднъж няма явен победител и поръчка, че страната отива в избрана посока , установи той. „ Когато си в лидерска позиция, би трябвало да адресираш освен това от това, че си против някого. Опитваме се да им помогнем да приказват върху значителните неща, които би трябвало да се свършат “.
В Плана за възобновяване промените са по-важни от парите, изясни още Иванов.

Аз съм оптимист за бъдещето на България, съобщи той. „ Оптимизмът идва от това,че имаме от ден на ден сполучливи компании, които не са обвързани с страната. Те основават артикули и услуги, които целия свят желае да употребява. Дават и към три пъти по-високи заплати от междинните за страната . Това е опция от ден на ден българи да живеят добре “.

Б ългария ще се промени, когато има добре работещи институции , изясни Добромир Иванов. „ Те ще станат такива, когато има задоволително хора, които да оказват напън върху тях “. Цялото изявление на Снежана Иванова с Добромир Иванов може да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР