По тайни канали, минаващи през х-л Берлин“, двореца на султана

...
По тайни канали, минаващи през х-л Берлин“, двореца на султана
Коментари Харесай

Невероятно! Фрог нюз се добра до речта, която Борисов ще прочете утре пред актива на ГЕРБ*

По секрети канали, минаващи през хотел „ Берлин “, двореца на султана „ Росенец “ и резиденция „ Бояна “ Фрог нюз съумя да се добере до речта на Бойко Борисов, която той ще прочете на следващия ден пред актива на ГЕРБ. Както към този момент стана ясно от спуснатото окръжно, партията-кърмилница привиква партайгеносе в ”София Тех Парк ”.
От всички краища на родината ще дойдат над 3500 баш деятели – цветът на ГЕРБ. Разпореждането дал персонално генералният секретар Борисов. Под негово управление няколко нощи се е писала тирада, която вождът ще произнесе на това историческо събитие, несравнимо по своята епохалност с никое друго. Когато текстът бил Готов Севда се разридала и поискала да ушие знаме за знаменателния ден, само че вождът непретенциозно споделил: Не би трябвало. Джипката е задоволително обръщение... И Чък Норис не има такава скромност…

Ето какво наерихме в сейфа:

Приятели и приятелки,

Скъпи кърджалийски, врачански, старозагорски, пловдивски… (не се чете, тъй като буквите са размазани от сълзите на Севда). Днес съм ви събрал, с цел да ви кажа, че никаква оставка няма да депозирам. Да го духат тези извън, дето лежат по асфалта като рязани турци, вместо да отидат на Бетономорието и да подкрепят родния туристически бизнес. Аз съм виновен човек и мама, която беше учителка, постоянно ме е учила да съм тъп, само че твърдоглав, по тази причина в този момент ще прекарам страната през епидемиологичната и икономическата рецесия, които са пред вратата ни, дори и вътре.

Навън шепа хора без работа и отговорности желаят моята оставка и оставката на целия кабинет. Искат оставката и на Гешев, само че знаете, че аз в другите управляващи не се греша. Прокуратурата си е самостоятелна и с Гешев нито се слушам, нито се виждам. Даже като обикалям с джипката по пътищата, не съм го засякъл на никое място. Щях да го позная по каскета, само че не се е случило. Ние с него все школа в Симеоново сме приключили, само че разнообразни специалности. Той е по-малък и не съм го засякъл. Както и да е…

Нас не ни е боязън и не бягаме от проблемите. Построил съм автомагистрали, помпени, пречиствателни и галактически станции, хъбове… И диверсификацията съм я направил, дето тези извън са против мен поради нея. Докарах газ от кое място ли не. И от американските наказания за Турски поток не се тревожа, тъй като към уредил всичко, още като споделих на Горанов да преведе милиардите за F-16. Най-големите компании съм докарал да строят АЕЦ-а в Белене: карат се, надпреварват се. Американски, френски, китайски. Все поради мен. Комунистите не можаха 40 години да я създадат тая централа, на мочур мяза, само че аз като се хванах и става. Това ги боли тях. Магистрали, пътища, мостове, тунели, водопроводи – всичко! За епохи няма кой да направи толкоз. Перник, дето в никакъв случай не е имал вода, в този момент се къпи във водопади. Звъни ми през вчерашния ден Гърнето и вика: Бос, нАмали малко дебита, че се издавихме, а винкело е на дъното и няма с какво да те защитаваме… Така си приказвам с елементарните хора. Гърнето знае какъв брой съм направил за него, че и за други. Болници, детски градини, ясли, учебни заведения, публични поръчки, европейски стратегии – всичко съм направил. За игрища какъв брой милиони съм дал. Увеличих заплатите на учителите. Дадох на медиците на първа линия. Дадох и на туристическия отрасъл. За майките да не приказваме! Ама те неблагодарни! А за пенсионерите? По 50 лева за всеки цели три месеца! Даваме, не сме като Гърция. Втори по стопански напредък сме в Европа! Колегите ме поздравяват, звънят, чудят се. Само едно самопризнание желая, а те оставка, та оставка. Това ли заслужих след всичко, което съм направил?

Докарах и 30 милиарда от Брюксел. Това никой го не го може! Но комунистите и на Радев завиждат. Шофьор на аероплан! Бакшишите са по у свет.... Аз държавния съм го карАл неколко пъти. Стюардесите знаят. Колко сме играли: качват се на… уреда и се въртят като перка. Вертолет – един тип! Пак ще кажат, че съм издръстил голема нелепост, само че си е истина.

Знам им номерата на комунистите. Прегърнали са се с оня Божков и бълват компромати. Начело с Радев. Дейбъ аз... Сега отново ще скочат, че съм споделил нещо неприятно. Абе хора, майка ми, учителката, вървеше по мен с люто чушле и в случай че кажех някоя неприлична дума, ме олютяваше. А те: Записите, кажи за записите. Нали Елена Йончева ги дала на някаква лаборатория. Аз на нея нямам доверие. Пак някаква машинация. Вие варвате ли? (Залата ехти от " НЕ! " - по този начин е записано в отчета...)

Скъпи съпартийци, аз дадох всичко от себе си, да може България да процъфтява. И тя е цъфнала цялата.

Но в този момент ви споделям: Подавам оставка. Моля, апелирам, чуйте ме. През целия си живот съм работил единствено за богатството на хората и не съм взел една стотинка. Даже заплатата някой пък съм забравял и Севда ми я носи в спалнята… В кабинета, естествено, аз съм монах. Отвън са платените, дето са взели милиони от Божков, Радев, Манолова, Трифонов, Нинова и Иванов, с цел да стачкуват против мен. Получих оперативна информация, че се готвят взривявания на мостове и железопътни възли, саботажи в 289-те автомобилни завода в страната. Шпиц команди ще атакуван метрото. Майки и други терористи ще нападат къщата ми в Банкя. Хакери ще ударят банковите ми сметки… Гешев има подготвеност с двата нови джипа да ги изпревари и прибере, само че се оказа, че арестите са претъпкани. Затова разпоредих в няколко лечебни заведения да приспособят мази и други пространства за арестанти.

Подавам оставка не от боязън, а тъй като съм виновен човек. Така ме е учила мама.

Наредил съм на Цвета да свика Народното събрание и да одобряват оставката ми. За мой заместител показвам Томислав Дончев, този почтен и чист човек, а за негов вице – Деница Сачева. Предупредил съм ги: никакво служебно държавно управление, тъй като Радещ ще разсипе страната.

Заклевам се в децата си, че нямам нищо общо с Шиши. Нито знам къде е, какви милиони и от кое място ги има, за какво са скарани с Божков и Василев. Мен националното бъдеще ме вълнува. За него пребивавам. Готов съм в името на народа да бъда заточен в Барселона даже, като консул на лични разходи.

В началото споделих, че няма да депозирам оставка, само че в края премислих. Правил съм го доста пъти, привикнали сте. Винаги съм се водил от великата мисъл, мисля, че я прочетох във " Винету ": Мъжко е да обещаеш, а човешко – да не го изпълниш.

Аз в действителност съм доста елементарен човек, само че и вие сте същите, по тази причина се разбираме толкоз добре. Онези извън, като се вършат на умни, да лежат по палатките, пък ние ще запразним я на Евксиноград, я някъде другаде.

***

Ще продължим на следващия ден, когато ще се случи епохалното събитие – сбирката на Централен комитет на ГЕРБ. Като споменахме Централен комитет и се сетихме, че сходно събиране на актива имаше и на 10 ноември 1989 година На него Тодор Живков бе освободен от най-висшите постове в страната и партията. Изглеждаше сюрпризиран и изплашен. Кофти тип имаше.

Историята в това отношение не търпи изключения.

Екип на Фрог нюз

* Сатирата е книжовен прийом, който осмива хора или феномени, разобличава и подлага на критика разнообразни пороци. Тя може да е обществена и политическа. Целта постоянно е да се предизвика смяна посредством потреблението на хипербола, притча, подигравка, жлъч или подигравка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР