По тъжен, но не и неочакван начин приключи участието на

...
По тъжен, но не и неочакван начин приключи участието на
Коментари Харесай

Лигата на нациите завърши с пореден погром за България

По печален, само че не и непредвиден метод завърши присъединяване на българския народен тим във волейболната Лига на нациите. В последния си мач от шампионата в Римини (Ит) избраниците на селекционера Силвано Пранди бяха разгромени с 3:0 (23, 16, 18) от Словения.

За " лъвовете " провалянето беше шесто следващо, пето следващо без извоюван гейм и 13-о в изиграните 15 мача от конкуренцията. Общо 10 от загубите на България бяха на нула. Тазгодишното присъединяване е абсолютно най-слабото за отбора ни в историята на комерсиалния шампионат на интернационалната федерация (FIVB) - както в ерата на Световната лига (1990-2017), по този начин и след преобразуването през 2018 година

В новия формат нашите не бяха печелили по-малко от 5 мача и не бяха завършвали по-ниско от 12-о място в крайното класиране. Сега финалният актив на " трикольорите " е 2-13 (7 т.), който им отрежда предпоследната 14-а позиция в конкуренцията. Последен е тоталният новобранец Австралия с 1-14 (2 т.).

Благодарение на успеха Словения пък подпечата мястото си във Финалната четворка и през уикенда отборът ще се бори за медалите в Лигата на нациите. Бившата югорепублика приключва на трето място с баланс 12-3 (34 т.) и на 1/2-финалите ще срещне състава на Полша, заел втора позиция също с 12-3 (37 т.). За другото място във финала ще спорят Бразилия и Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР