По света зеленият сертификат се прилага не само на територията

...
По света зеленият сертификат се прилага не само на територията
Коментари Харесай

Все повече държави по света въвеждат зелен сертификат

По света зеленият документ се ползва освен на територията на Европейския съюз. От Еврокомисията оповестиха, че през идващите седмици следва да се свържат и нови страни. В Европейски Съюз към този момент са издадени над 591 милиона документа.

Общата система на цифровия документ на Европейски Съюз обгръща и работи с изключение на в страните от съюза, в още 16 страни от целия свят, а други чакат да бъдат включени.

"След като беше употребен през лятото, цифровият документ на Европейския съюз потвърди, че е сполучлив в интернационален проект. Той е единствената система, която се ползва на интернационално ниво. Документът беше значим детайл в битката против Ковид с повече от 591 милиона издадени документи ", съобщи Йоханес Барке - представител на Европейската комисия.

Сертификатът се издава от страната, в която е сложена имунизацията, само че
се признава във всички страни, включени в европейската система. Ако сте
си сложили двете дози от имунизацията в две разнообразни страни, следва и
двете да ви издадат документ.

Той може да бъде в дигитален формат или на хартия и съдържа освен неповторим QR код, само че и дигитален автограф. Именно цифровият автограф защищава от документа от подправяне. Проверявашите устройства или приложения сканират QR кода и ревизират подписа. И защото системата във всички свързани страни е единна, в Белгия да вземем за пример елементарно могат да ревизират дали документ, публикуван в България е достоверен и съдържа дигитален автограф

20 страни от Европейски Съюз, към които от към този момент спада и България, към този момент употребяват документа и за вътрешни цели - за достъп до огромни прояви и заведения за хранене, киносалони и музеи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР