По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Д.Г., на

...
По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени Д.Г., на
Коментари Харесай

Осъдиха трима мъже за телефонни измами

По съглашение на Районна прокуратура-Стара Загора са наказани Д.Г., на 50 година, В.А., на 48 година, и К.К., на 24 година, за телефонни измами, осведомят от пресцентъра на ведомството.

Подсъдимият Д. Г. е наказан за това, че през интервала от 17.12.2018 година до 28.02.2019 година, в град Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, като причинител и в съучастничество с неустановено при следствието лице, в качеството му на причинител, и с В. А., на 48 година, и К.К., на 24 година, в качеството им на помагачи, възбудил и поддържал заблуждения у осем потърпевши лица, по отношение на събитията, че спомагат на полицията за залавянето на телефонни измамници, като се представял за длъжностни лица - чиновник в „ Криминална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, следовател от Национална следствена работа и за Главен прокурор на Република България, за да набави за себе си и за другиго - за неустановеното при следствието лице, и за В.А., и за К. К., имотна полза, като с това е предизвикал имотна щета в огромни размери - в общ размер на 40 470, 82 лв. – закононарушение по закононарушение по член 210, ал.1, т.1 и т.5 във вр. чл.209, ал.1 във вр. чл.26, ал.1 вр. с чл.20, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. По съглашение, утвърдено от Районен съд-Стара Загора, на Д.Г. е наложено наказване от три години отнемане от независимост условно с пет години изпитателен период.

Обвиняемите В. А. и К.К. са наказани за това, че през интервала от 17.12.2018 година до 28.02.2019 година, в град Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, като помагачи на Д.П., поддържали заблуждения у осем потърпевши лица, по отношение на събитията, че спомагат на полицията за залавяне на телефонни измамници, и с това да причинят имотна щета в огромни размери - в общ размер на 40 470, 82 лв. - закононарушение по член 210, ал.1, т.5 във вр. чл.209, ал.1 във вр. чл.26, ал.1 вр с чл.20, ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По съглашение, утвърдено от Районен съд-Стара Загора, на В.А. и К.К. е наложено наказване от три години отнемане от независимост условно с пет години изпитателен период, за всеки един от тях.

С определение на съда в интерес на страната са отнети шест автомобила - лек автомобил, марка “ Пежо 406 “, лек автомобил, марка “ Опел Астра “, лек автомобил, марка „ Фиат Пунто “, лек автомобил, марка „ Мазда “, лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “ и лек автомобил, марка „ Мерцедес C 270 “, той като са послужили за осъществяване на закононарушението и съставляват директна и непряка полза, добита от закононарушението. Пострадалите лица са на възраст от 63 до 72 години. Отнетите суми в размер на общо 40 470,82 лв. са напълно възобновени.

Определението на съда е влезнало в действие и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР