По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на

...
По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на
Коментари Харесай

Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски

По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на доста места в страната ще има Ден на отворените порти.

В навечерието на празника през днешния ден две формирования от войсковия регион " Кабиле " край Ямбол провеждат Ден на отворените порти. Това са 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. В тях посетителите ще имат опция да прегледат военна техника и разнообразни типове въоръжение. Освен мостри на въоръжението ще бъде демонстриран и метода на потребление на лекострелково оръжие, снайпер, оръдеен автомат както и верижните машини на пехотата.

А във Военното формирование 52 740 в Хасково посетителите ще могат да прегледат оборудването и въоръжението на армейската част.

Ден на отворените порти ще има и в Центъра за подготовка на експерти в Сливен, където ще може да бъде забелязан неподвижен показ на въоръжение и техника, музея и разположената навън музейна експозиция на бронирана техника. А от 12 часа в Градската градина в Сливен ще има концерт на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на експерти.

Тържествено събрание-концерт по случай празника ще се състои и във А във Военния клуб в Плевен. В града ще има и Ден на отворените порти - във войскови регион „ 1163 “, на който са поканени възпитаници от плевенските учебни заведения.

А от 15 часа пред паметника на 4-ти пехотен полк ще бъде поднесен венец на благодарност към героите, починали за свободата и независимостта на България.

Тази година Празникът на сухопътните войски съответствува с отбелязването на 134-та годишнина от Сръбско-българската война.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР