По случай Международния ден на жената - глобално честване на

...
По случай Международния ден на жената - глобално честване на
Коментари Харесай

35 неща, които не знаете за жените

По случай Международния ден на дамата - световно честване на достиженията на представителките на нежния пол, който тази година е под мотото " Да подпомогнем напредъка ", в. " Дейли експрес " и уеб сайтът Факт ритривър разгласяват редица забавни обстоятелства:

- По света на всеки 100 дами се падат по към 106 мъже. Заради наклонността представителките на нежния пол да живеят по-дълго, този % се усилва с възрастта. Над 65-годишна възраст на всеки 100 дами се падат едвам по 76 мъже. Жените живеят приблизително с сред две и пет години повече от мъжете, като това е годно за всяка страна в света.

-По-голямата дълготрайност на живота не е " резервирана " единствено за дамите - женските орангутани и шимпанзета също надживяват мъжките.

- До 1922 година във Англия съществува закон, съгласно който дамата е била считана за почтена, в случай че извърши закононарушение в наличието на брачна половинка си, тъй като се допуска, че той я е принудил.

- Отоплителните уреди в колите, съдомиялните машини, циркулярът, шоколадовите бисквити и хартиените торбички с правоъгълно дъно са изобретени от дами.

- Жените за първи път стартират да носят обувки на високи токчета по образеца мъжете, които през 17-и век се обуват по този метод, смятайки, че това е симптом за висок статут и неустрашимост.Thinkstock/Getty Images
- Порнографията през 19-и век още веднъж връща на мода измежду дамите обувките на висок ток.

- Думата " вагина " е употребена за първи път във филм през 1946 година в продукцията " История на менструацията " на " Дисни ". Филмът изяснява месечния цикъл и предлага препоръки, които да оказват помощ на дамите да се преборят с възприятието за самосъжаление.

- Средната стойност на вагиналната киселинност е 4,5 pH - колкото тази на домат.

- В античните Египет, Гърция и Япония дамите са употребявали облекчен папирус, марля, увита към дървесина и хартия, с цел да попиват менструалното кървене.

- Женският клитор се развива през целия живот. Това значи, че доста дами, трансферирали 40-те и 50-те години, изпитват по-силни оргазми, в сравнение с през тийнейджърските си години и след 20-годишна възраст.

- Някои дами се раждат с две матки. Състоянието е известно като Uterus didelphys. Често е придружено и от съществуването на две вагини.

- През 16-и век във Франция дамите са могли да упрекват съпрузите си в импотентност като претекст за бракоразвод. Обвинените мъже е трябвало да се потвърждават в публичен развой посредством сполучливо семеизпразване.

- Законопроект, показан през 1770 година в английския парламент планува всяка жена, носеща грим, да бъде наказвана за вещерство.

- Два от най-високите документирани коефициенти на просветеност принадлежат на дами.

- Въпреки че мъжкият мозък е с 9 % по-голям от женския, броят на мозъчните кафези и при двата пола е идентичен.

- Заради нарасналото произвеждане на естроген през пубертета мозъкът на девойките съзрява с към две години по-рано от този на момчетата.

- Предната поясна кора - частта от мозъка, която играе роля във взимането на решения, е по-голяма при дамите.

- Жените приказват повече от мъжете. Скорошно проучване откри, че представителките на нежния пол произнасят към 20 000 думи дневно - с 13 000 повече от мъжете.

- В гръцката митология първият господ, роден след Хаоса, е жена - Гея, майката Земя. Без присъединяване на господ от мъжки пол Гея ражда Уран (небето), планините и Понт (морето).

- " Жената знамение " (2017) е първият супергеройски филм с жена в основната роля, режисиран от жена.Guliver/Getty Images
- 43-годишна учителка е първата, спуснала се с дървена бъчва по Ниагарския водопад.

- Изисканите дами през 19-и век са отказвали да произнасят думата " крайник ", смятайки че тя издава податливост към безразборни полови контакти. Вместо това дамите са употребявали думата " крак ".

- Мария Стюарт, кралица на Шотландия, е първата жена, играла голф.

- Най-ранната известна жена доктор е живяла в античния Египет преди към 2700 години преди Христа.

- Авторството на първия разказ в света - " Сказание за Генджи ", написан при започване на 11-и век, се приписва на жена. Смята се, че литературната творба е дело на благородничката Мурасаки Шикибу.

- Колкото по-близо живее бъдеща майка до екватора, толкоз по-голяма е вероятността да роди момиче.

- Отчитайки както платения, по този начин и неплатения труд, дамите работят с към 30 минути на ден повече от мъжете. Годишно това се равнява на 39 дни повече.Thinkstock/Getty Images
- На зимните олимпийски игри през 1924 година единственият спорт, в който се позволяват дами, е фигурно пързаляне. В дисциплината се показват 15 състезателки.

- В матриархалното общество на туарегите в Северна Африка мъжете, а не дамите покриват лицата си.

- Според една от теориите Висящите градини на Семирамида във Вавилон - едно от Седемте чудеса на античния свят, са дело на асирийската кралица Семирамида. Друго от чудесата, Мавзолеят в Халикарнас, е повдигнат от Артемизия, брачната половинка на владетеля на Кария Мавзол.

- Жените в античния Рим са употребявали грим, включващ разнородни съставки - олово, зехтин, шафран, пот от гладиатори.

- Жените прекарват близо една година от живота си в съмнения какво да облекат.ThinkStock/Getty Images
- Над 80 % от представителките на нежния пол носят погрешен размер сутиен.

- Жените имат повече вкусови рецептори от мъжете.

- Зад всеки богат мъж стои жена, която чака да го наследи - множеството от най-богатите дами в света са наследили положението си от своите татковци или съпрузи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР