По случай Международния ден на дамите, протестът в защита на

...
По случай Международния ден на дамите, протестът в защита на
Коментари Харесай

Протестът в защита на Пирин със специално послание към жените-министри

По случай Международния ден на дамите, митингът в отбрана на Национален парк " Пирин " има нова инциатива.
Инициативата е ориентирана непосредствено към дамите-министри в кабинета на Бойко Борисов - правосъдният министър Цецка Цачева, външният министър Екатерина Захариева, енергийният министър Теменужка Петкова, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът по въпросите на европредседателството Лиляна Павлова. Ще бъдат подарени специфични картички на всички дами-министри в настоящето държавно управление, на които са изобразени застрашените редки растителни типове в парк " Пирин ", който могат да изчезнат, в случай че бъде развита огромна строителна активност в предпазените територии. Припомняме, че съгласно протестиращите с решението си от края на декември предходната година, държавното управление дава опция за строителна активност в 48% от територията на парка.
Протестът през днешния ден бързо блокира пешеходната пътека до Българска народна банка, тъкмо при Националната художествена изложба. Това стана с елементарен, само че ефикасен способ – хората непрекъснато започнаха да пресичат по пътеката и по този начин придвижването на колите беше спряно.
Припомняме, че на предходния митинг беше обявено, че Столична дирекция на вътрешните работи повече няма да отделя защита особено за митингите в отбрана на Пирин.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР