По случай десетия си юбилей през 2019 г., Фондация Стоян

...
По случай десетия си юбилей през 2019 г., Фондация Стоян
Коментари Харесай

Избрани са финалистите за втората "Награда за кино 355`` на Фондация "Стоян Камбарев"

По случай десетия си празник през 2019 година, Фондация " Стоян Камбарев " провокира младите кинотворци с нещо ново, самоуверено и друго - НАГРАДА ЗА КИНО 355.

След огромния интерес и триумф, Деси Тенекеджиева и нейният екип оповестиха, че УС на Фондацията е взел решение НАГРАДА ЗА КИНО 355 да стане обичайната.
Така за втора поредна година 12 членно влиятелно интернационално жури от Холивуд, Англия, Италия и България, отпред с дългогодишния президент на Twenty Century Fox Italy - Oсвалдо де Сантис, селектира трима финалисти, които ще би трябвало в идващите седмици да снимат и завършат своя 5-минутен игрален филм за 5 календарни дни.

В заглавието на кино лентата би трябвало да участва цифрата " 10 " и лентата би трябвало да е основана на синопсиса и режисьорската експликация, подадени в приложението за кино предизвикването.

Фондация " Стоян Камбарев " ще поддържа финалистите, като им обезпечи 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на всички декори, осветяване, атрибут, дрешник и снимачна техника при потребност. Късометражните филми могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация.

И до момента в който ориста на всички 39 кандидатствали участници беше в ръцете на интернационалното жури, крайният избор на победител ще бъде още веднъж единствено в ръцете на публиката, посредством живо гласоподаване, по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация " Стоян Камбарев " - 11-тата Награда за Полет в Изкуството и 2-рата НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Престижното събитие ще се организира на 13-ти април в Централен Военен клуб в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР