По следите на Прехода или кой всъщност обгазява Димитровград- „удобният

...
По следите на Прехода или кой всъщност обгазява Димитровград- „удобният
Коментари Харесай

Как завод за милиарди бе купен на цената на гарсониера в Люлин?

По следите на Прехода или кой в действителност обгазява Димитровград- „ комфортният провинен ТЕЦ-а “ или „ недосегаемите от „ НЕОХИМ “?

Вече няколко месеца никой не желае да зададе неуместния въпрос кой обгазява въздуха на Димитровград- постоянно посоченият за провинен дребен Топлоелектрическа централа или големият динозавър от соца - някогашният Химкомбинат, именуван през днешния ден към този момент НЕОХИМ.

Същият цех, който напролет на 2020 година токсини водите на Марица, при което от нитрати умряха маса крави, а на жителите на целия Димитровград тогавашният министър на опазването на здравето забрани да пият вода от чешмите. Тогава за една численост се размина голяма екологична злополука със стотици жертви, а казусът по остаряла българска традиция след тридневен звук бе бързичко потулен.

Потулен, тъй като ставаше дума за една от най-недосегаемите семейства в българското общество, приватизаторите на Химкомбината, семейството Димитрови. Ето какво написа за тях блестящият ценител на прехода Антон Тодоров, когато с тяхната корпоративна покрепа се заеха не какъв да е, а персонално Корнелия Нинова и Елена Йончева.

„ Въртят сучат Корнела и Милиончева - все до приватизацията опират. Съдете сами! Днес Милиончева се е срещнала с приватизаторите на един от най-големите химически комбинати преди двадесетина години – „ Химкомбинат “-Димитровград, през днешния ден „ Неохим “.

Димитър Стефанов Димитров и неговият наследник Стефан Димитров приватизираха за жълти стотинки цялостен химически комбинат през 2000 година Бащата беше скандално непосредствен с Христо Бисеров в мощните му години. Синът, Стефан Димитров, е скандално непосредствен с Радан Кънев и така нататък остаряла десница, групирана към Демократична България през днешния ден. Стефан Димитров даже беше кмет на Димитровград преди два мандата – отново от така наречен остаряла десница.

Днес Милиончева и Деница Златева са били на среща с „ десния “ Стефан Димитров, на който са дали обещание поддръжка като бъдещи сякаш „ леви “ евродепутати. Акцентирам на две неща - очевидно „ лявото “ и „ дясното “, произлезли от един бекапейски шинел, играят доста синхронизирано и контрактувано в тези избори за да нанесат оптимални вреди на ГЕРБ.

След това, в случай че дойдат на власт ще има и за Милиончева /отново некое милионче/, и за Радан Кънев /пак шуробаджанашки назначения, както беше в 43-то НС/, и за приватизаторите от кохортата на Бисеров, и за Христо Бойкикев, и за кой ли не. Неслучайно преди две седмици Милиончева сподели, че ще оказва помощ на остарялата десница.

А в този момент най-важното! Разгледайте деликатно параметрите на приватизационния контракт на Химкомбината в Димитровград, днешният „ Неохим “. Вижте числата - комбинатът е през 2000 година за 100 000 щ. $, от които 30 000 щ. $ /колкото един апартамент/ платени кеш в деня на договорката, а другите 70 000 – „ платени “ с държавни облигации!!!

Аз няма да разясня повече. Само ще кажа, че на тези обеден..... Милиончева дава обещание европейска помощ, когато влезе в европарламента.

Край на цитата. Еднакво близки и със страта и нова алена номеклатура и нова и остаряла градска десница – семейството Димитрови от Димитровград, са едни от господарите в сянка на цялата област Хасково. Типичните локални велможи и феодали,които очевидно ще разцъфтяват и при новата власт на смяната. За това всичко се хвърля на дребния Топлоелектрическа централа, който още по -удобно се свъзва с Христо Ковачки. Задавате ли си въпроса за какво за Ковачки сте чували всички, а за Димитрови от Димтровград,взели голям на цената на в, не сте чували изобщо. Може би, тъй като те са част от огромната омерта на скритите Българска комунистическа партия и Държавна сигурност зависимости, а политическите им представителите през днешния ден са остриета на глобализма и либерализма, те за следващ път са част от новата власт.И за това ще има митинги проведени от типични „ десни “ джендъри и протестъри - против ТЕЦ-а, съвсем бутиков по своите размери, а не против големия за азотни и фосфатни торове. И никой няма да каже и бъкел,че главните замърсители, отделяни от торовото произвеждане в атмосферата, са азотни оксиди, серен диоксид, флуороводород, амоняк и прахуляк. Къде дреме Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково? Защо не се раздвижат и не отидат и до химическия или нещо ги стопира...Защо не изискат прекъсване и на Неохим, а освен на ТЕЦ-а?

Междудругото няма по замърсяващо нещо на планетата от това да имаш в града си химически цех. До него и най-мърлявият Топлоелектрическа централа е като пионерче до Комитет за Държавна сигурност (на СССР).Който има глава, дано мисли, който няма, да чака отново нитрати във водите на Марица и серен двуокис във въздуха.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР