По-скоро тя е проява на съществуващо психично разстройствоНездравословната страст към

...
По-скоро тя е проява на съществуващо психично разстройствоНездравословната страст към
Коментари Харесай

Учени не признават страстта към видеоигрите за болест

По-скоро тя е демонстрация на съществуващо психологично разстройство

Нездравословната пристрастеност към компютърните игри е обвързвана евентуално със съществуващи психологични разстройства (снимка: CCO Public Domain)

Наскоро Световната здравна организация (СЗО) утвърди 11-та версия на Международната подредба на заболяванията, в която пристрастяването към компютърните игри е прието като заболяване. Не всички учени обаче са съгласни, че това положение изисква намесата на медицински личен състав.
още по тематиката
Изследователи от Оксфордския университет и Кардифския университет не са намерили задоволително доказателства, че по този начин наречената игрова взаимозависимост при подрастващите е настрана заболяване и изисква лекуване, заяви Medical Express.

Учените изследвали данните на повече от хиляда юноши и стигнали до извода, че нездравословната пристрастеност към компютърните игри е обвързвана евентуално със съществуващи разстройства. Тоест, по-скоро хората с психологични проблеми се пробват да се измъкнат от действителността посредством игри, в сравнение с игрите да им причинят психологични проблеми.

В резултат на проучванията, учените стигат до извода, че пристрастеността към игрите като такава не е без значение психологично разстройство, а е демонстрация на други проблеми с психологичното здраве.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР