По-скъпа “Гражданска отговорност от Нова година. Това прогнозират застрахователи заради

...
По-скъпа “Гражданска отговорност от Нова година. Това прогнозират застрахователи заради
Коментари Харесай

По-скъпа “Гражданска отговорност” от Нова година

По-скъпа “Гражданска отговорност ” от Нова година. Това предвиждат застрахователи поради по-високите компенсации, които се постанова да заплащат на водачите. 

През последната година внезапно нагоре са тръгнали цените на ремонтите в автосервизите, аварийните елементи и труда, регистрират от сектора.

Традиционно в края на годината огромна част от водачите възобновяват наложителната си застраховка. През последните месеци полицата е поевтиняла най-малко с 5% и 8% по отношение на година по-рано, регистрират от брашна: главно поради мощната конкуренция в бранша и намаляването на колите на пътя по време на пандемията. В същото време КФН желае повдигане на гаранционните вноски, които застрахователите заплащат на страната, поради повишението на рисковете на пътя и растящите вреди.

“Към края на лятото имаме растеж на изплатените компенсациите с 4 % на годишна база, до момента в който: в другата страна на уравнението – има към 1 % спад на общо събраните награди по „ Гражданската отговорност ” ”, разяснява пред NOVA Владимир Савов от Комисия за финансов контрол.

 istock istock
Сметката в уравнението не излиза, защото през последната година цената на „ Гражданската отговорност ” върви надолу, изясняват от комисията-регулатор. И макар множеството изплатени компенсации от застрахователите - събраните награди са по-малко. 

Застрахователите изясняват поевтиняването на полицата с конкуренцията в бранша и с понижаване на разноските им поради по-малкото вреди в годините на пандемия. 

В момента застрахованите коли в България са към 3 млн. и 300 хиляди – или съвсем 98-99 % от автопарка у нас. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР