По северното крайбрежие на Тайван се простира коралов риф на

...
По северното крайбрежие на Тайван се простира коралов риф на
Коментари Харесай

Енергийният проект за $2 милиарда, застрашаващ от унищожаване коралов риф на 7000 години

По северното крайбрежие на Тайван се простира коралов риф на повече от 7000 години. Там могат да бъдат открити типове, които не могат да бъдат открити съвсем на никое място другаде на Земята.

Но план за терминал за полутечен природен газ на стойност от 2 милиарда $ го заплашва от заличаване, споделя Bloomberg, базирайки се на локални деятели.

Сега той е повода за изостряне на спора, в който природозащитни групи упорстват за прекъсването на плана, подкрепян от държавното управление на Цай Инг-уен. От друга страна управляващите в Тайван упорстват, че той е основен за гарантиране на по-зеленото бъдеще на страната и за обезпечаване на възобновими източници на сила.

Към днешна дата деятелите показват, че са напът да съберат нужния брой подписи, с цел да бъде иницииран референдум по проблема. Той може да стане факт през август тази година.

Недоволството към построяването на терминала за синьо гориво се явява ново затруднение пред тактиката на държавното управление за реформиране на енергийния бранш. Страната желае да спре производството на ток от нуклеарни централи до 2025 година и да усили каузи на потребления природен газ от 50% от потреблението.

Към момента синьото гориво способства за 36% от производството на електрическа енергия, а вносът на спомагателен полутечен газ е единствената алтернатива да бъде реализирана заложената цел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР