По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради

...
По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради
Коментари Харесай

Промениха статута на атрактивни имоти

По решение на държавното управление от Министерството на вътрешните работи, заради отпаднала потребност за ведомството, се лишава правото на ръководство върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност и се дава на Областния шеф на Пазарджик. Имотът се намира в гр. Пазарджик, ул. „ Екзарх Йосиф “ № 2 и съставлява помещение с повърхност 31,5 кв. м, ситуирано на втория етаж в административна постройка в града.
Съгласно друго държавно решение се учредява възмездно неопределен сервитут за създаване и обслужване на три типа водопроводи и ел. кабел за обект: „ Водоснабдяване на селищно образувание „ Кироолу “ - Сливен “. Сервитутът е върху поземлени парцели в горски територии - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на гр. Сливен, с обща повърхност на сервитутната зона 1,300 дка.

Министерският съвет одобри също Решение за предоставяне на единодушие за апортиране на парцел - частна държавна благосъстоятелност, находящ се в гр. Бургас, в капитала на „ Национална Компания Индустриални Зони " ЕАД (НКИЗ), гр. София, който в следствие да премине в капитала на „ Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД. Мотивът за взетото решение е привършване на потенциала на свободните площи в „ Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД, което постанова да се търсят нови терени, подобаващи за развиване на индустриална зона. С активността си „ Индустриален и Логистичен Парк-Бургас " АД способства за постоянното икономическо развиване на Бургас и района, посредством поощряване на вложенията в другите браншове, подобряването на инфраструктурата, за привличане на задгранични и локални вложения.

За частна държавна благосъстоятелност бяха оповестени общо 13 здания, ситуирани в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна. Правителството даде единодушието си те да бъдат отстранени от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ поради отпадналата нужда от потреблението им, както и неприятното им градивно положение. Сградите нямат функционално и софтуерно значение за железопътните транспорти, както и в тях не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, според § 1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за железопътния превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР