По разпореждане на Окръжната прокуратура в Ловеч в Районната прокуратура

...
По разпореждане на Окръжната прокуратура в Ловеч в Районната прокуратура
Коментари Харесай

Мъртва риба в река Осъм край ловешкото село Александрово

По предписание на Окръжната прокуратура в Ловеч в Районната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане и се води следствие по случай с открита мъртва риба в река Осъм, в региона на ловешкото село Александрово. Това заяви представителят на прокуратурата Кирил Петров.

По думите му досъдебното произвеждане е за замърсяване на водата в река Осъм с субстанции, които могат да увредят рибата и останалите водни организми.

Токсично вещество умъртвило рибата в язовира край Жегларци

Сигналът за умрялата риба е бил подаден през вчерашния ден до способените институции след публикуван в обществените мрежи видеоклип с умряла риба в реката край село Александрово на 1 август.

На място е осъществена инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Областната дирекция по сигурност на храните - Ловеч, и полицията.

От прокуратурата ще изискат резултатите от взетите от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен, проби на водата в сектора с умряла риба. Лабораторните разбори ще станат подготвени до няколко дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР