По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Бурак

...
По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Бурак
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини германеца Бурак А. за опит за подкуп

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково бе притеглен като обвинен Бурак А. на 27 година, немски жител, за това, че предложил рушвет на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние, с цел да не извърши дейности по служба- да не извърши митническа инспекция – закононарушение по член 304а по отношение на чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че не извършил задължението си да заявява пред митническите органи, пренасяните през границата на страната ни и укрити от него парични средства в размер на 90 000 евро– закононарушение по член 251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 май 2018 година митнически чиновници на ГКПП-Капитан Андреево отклонили за митническа инспекция лек автомобил с немски регистрация. Моторното транспортно средство било ръководено от притежателя си - обв.Бурак А., който пътувал самичък. По метода разбор на риска, управляваният от немския жител лек автомобил бил подложен на рентгеново проучване. В хода на последното се открила нетипична компактност в багажния отсег. С оглед на това обв. Бурак А. бил изпратен за осъществяване на физически надзор. За да не му бъде осъществен подобен обвиненият предложил на съпровождащия го митнически чиновник подарък от 500 евро. Служителят на Митница Бургас не приел предлагането докладвал за случилото се и направил физическа инспекция на автомобила. На мястото на аварийна гума били открити недекларираните от обвинения парични средства в размер на 90 000 евро.

Обвиняемият Бурак А. е бил арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес 16.05.2018 година Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на привлеченото към наказателна отговорност лице.

Предстои разглеждане на настояването за взимане на мярката за неотклонение на Бурак А.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР