По разпореждане на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров,

...
По разпореждане на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров,
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява жилището на Горанов

По предписание на основния прокурор на Р България Сотир Цацаров, Върховна касационна прокуратура стартира осъществяване на инспекция във връзка заложен въпрос в телевизионното предаване „ Шоуто на Слави “ по bТV за това, че „ министърът на финансите живее в апартамент от 180 кв. м в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач “. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

В рамките на осъществената персонално от прокурор от ВКП инспекция, на 26 ноември 2018 година бяха снети писмени пояснения от министъра на финансите Владислав Горанов, а на 27 ноември 2018 година от две лица, притежатели на жилището, употребено от Владислав Горанов.

С разпореждане от 28 ноември 2018 година на съображение чл.145 ал.1 т.3 от Закона за правосъдната власт, чл.82 и чл.83, т.8 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ при КПКОНПИ осъществяване на обособени, съответни дейности по инспекцията.

Проверката се прави и на съображение чл.8 от Инструкция № 2 от 05 септември 2018 година за взаимоотношение сред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от основния прокурор господин Сотир Цацаров и от ръководителя на КПКОНПИ господин Пламен Георгиев.

Върховна касационна прокуратура е определила 20 дневен период за осъществяване на инспекцията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР